Πολιτικό γραφείο στη Φλόριντα άνοιξε τη Δευτέρα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στο οποίο και θα διαχειρίζεται τις υποχρεώσεις που σχετίζονται με την πολιτική του θέση, ενώ θα προωθεί και την πολιτική του ατζέντα.

«Το γραφείο θα είναι υπεύθυνο για την διαχείριση της αλληλογραφίας του Ντόναλντ Τραμπ, των δημόσιεων ανακοινώσεών του, των εμφανίσεών του και των δραστηριότητων του για την προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ, αλλά και για τη συνέχιση της ατζέντας της πρώην κυβέρνησης μέσω ενεργειών και δημοσίων δράσεων ακτιβισμού», επισημαίνει σχετική ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση πραγματοποιήθηκε την ημέρα κατά την οποία παραδόθηκε το κατηγορητήριο κατά του Ντόναλντ Τραμπ, από την Βουλή των Αντιπροσώπων στη Γερουσία, το οποίο και αναφέρει πως ο ίδιος υποκίνησε την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, με ομιλία προς τους υποστηρικτές του.

Εντός των ημερών η δίκη – Έχουν ξεκινήσει οι σχετικές διαδικασίες

Η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ θα ξεκινήσει στις 9 Φεβρουαρίου στη Γερουσία. Την ίδια στιγμή, ο ηγέτης της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Τσακ Σούμερ ανέφερε ότι η απόφαση προωθήθηκε και από την πρόεδρο του Σώματος, Νάνσι Πελόζι, ωστόσο αρνήθηκε να πει περισσότερα για τη διαδικασία.

Με βάση τους αμερικανικούς νόμους, η Γερουσία καλείται να μετατραπεί αμέσως σε αίθουσα δικαστηρίου και να σταματήσει μέχρι να υπάρξει ετυμηγορία.

Ο Σούμερ μαζί με τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία Μιτς ΜακΚόνελ έχουν διαπραγματευτεί τις τελευταίες ημέρες για τη δίκη, με στόχο να υπάρξουν ενιαίοι διακομματικοί κανόνες. Οι Δημοκρατικοί επιχειρούν να προλάβουν τον διορισμό των υποψηφίων του προέδρου Τζο Μπάιντεν, πριν ξεκινήσει η δίκη, για να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο της διαδικασίας στις πρώτες του ημέρες στον Λευκό Οίκο.

Η απόφαση της Πελόζι να προωθήσει το άρθρο τη Δευτέρα, λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά την ανάλογη ψηφοφορία στη Βουλή έρχεται σε αντίθεση με το αίτημα του Ρεπουμπλικανού ΜακΚόνελ να καθυστερήσει η δίκη για να μπορέσει η νεοδιορισθείσα ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ να προετοιμαστεί. Μάλιστα υποστήριξε ότι η δίκη δεν μπορεί να ξεκινήσει μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο Σούμερ ανέφερε ότι μίλησε με τον Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστεί για τον χρόνο και τη διάρκεια της δίκης. «Αλλά μην κάνετε λάθος, θα υπάρξει δίκη και ψηφοφορία» που θα καθορίσει την πολιτική μοίρα του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ΜακΚόνελ παραδέχθηκε ότι το αίτημά του απορρίφθηκε εν μέρει, ωστόσο επιμένει ότι η ομάδα του τέως προέδρου πρέπει να έχει χρόνο για να προετοιμαστεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις