Στην Τουρκία αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν σε διαδικτυακή συζήτηση στην οποία συμμετείχε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Δεν είναι μυστικό ότι έχουμε διαφορές με την Τουρκία» είπε, «δεν είναι επίσης μυστικό ότι η Τουρκία είναι παλαιός και πολύτιμος σύμμαχος».

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα των S400, αλλά και της Ανατολικής Μεσογείου. Προσέθεσε ότι είναι θετικό παράδειγμα το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ λειτούργησε ως «όχημα αποτροπής για αποκλιμάκωση» και τόνισε ότι «πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε αυτό, είμαστε αποφασισμένοι να το κάνουμε».

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας τόνισε κατά την πρώτη επίσκεψή του σήμερα στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, πως η Ατλαντική Συμμαχία μπορεί να αναδειχθεί ισχυρότερη έπειτα από μία περίοδο εσωτερικών διαιρέσεων και πρέπει να κρατήσει την Τουρκία στον πυρήνα των διατλαντικών δεσμών.

Παρά τις δημόσιες διαφορές με την ‘Αγκυρα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν ισχυρά συμφέροντα να κρατήσουν την Τουρκία προσδεδεμένη στη Συμμαχία, ανέφερε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις