Χωρίς τέλος οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα μεταβεί στα κατεχόμενα της Κύπρου, την επομένη της συνάντησής του με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, στην Άγκυρα, την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2021.

Ειδικότερα, ο κ. Τσαβούσογλου θα επισκεφθεί τα κατεχόμενα την Παρασκευή, 16 Απριλίου 2021. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το κυπριακό philenews, η επίσκεψη του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας στα κατεχόμενα, μετατέθηκε μία μέρα αργότερα, αφού την Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του.

Η συνάντηση του κ. Δένδια με τον κ. Τσαβούσογλου αρχικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη, ωστόσο αναβλήθηκε για την Πέμπτη, καθώς την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη του Βορειοατλαντικού Συμβουλίου με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας των χωρών-μελών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το κυπριακό politis.com.cy, που επικαλείται το «Τουρκικό Πρακτορείο Κύπρου (TAK)», ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου θα συναντηθεί με τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ για να συζητήσουν το Κυπριακό και να αξιολογήσουν τις εξελίξεις ενόψει της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης που θα πραγματοποιηθεί στη Γενεύη, στις 27-29 Απριλίου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις