Ο Μπορίς Τζόνσον εξέφρασε την άποψή του ότι οι κανόνες κοινωνικών αποστάσεων θα μπορούσαν να χαλαρώσουν μέσα στον Ιούνιο. Ούτως ή άλλως στην Αγγλία από τις 12 Απριλίου έχουν εισέλθει σε τροχιά μερικής ομαλότητας. Συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης διεμήνυσε ότι οι αποστάσεις του ενός και πλέον μέτρου θα μπορούσαν να διακοπούν τον επόμενο μήνα.

«Πιστεύω ότι στις 21 Ιουνίου θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από την απόσταση του ενός μέτρου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Τζόνσον, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Το θετικό είναι ότι, σύμφωνα με τις αγγλικές υγειονομικές αρχές, οι εμβολιασμοί στην Βρετανία έχουν ξεπεράσει τους 50 εκατομμύρια. Το γεγονός ότι το ένα τέταρτο του πληθυσμού έχει λάβει και τις δύο δόσεις αποδεικνύει ότι έχει χτιστεί ένα σημαντικό τείχος ανοσίας.

Σχολιάζοντας τον αριθμό των εμβολιασμών, ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, έκανε λόγο για ένα σημαντικό επίτευγμα, που θα επιταχύνει την επιστροφή στην κανονικότητα.

Στους 34,6 εκατομμύρια ανέρχονται οι Βρετανοί που έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση, ενώ και τις δύο έχουν λάβει 15,4 εκατομμύρια κόσμου, δηλαδή το 30% του ενήλικου πληθυσμού. Πάντως, παρά τη σημαντική μείωση του ιικού φορτίου στη Βρετανία, ο Μπόρις Τζονσον κρούει το κώδωνα επισημαίνοντας ότι η πρόωρη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών θα οδηγούσε σε αναζωπύρωση του ιού.

Σε λίγες ημέρες αναμένεται η λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που αποτελούν ασφαλή προορισμό για να ταξιδέψουν οι πολίτες της Αγγλίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις