Έντονες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει κατά της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας τις τελευταίες ώρες, μετά τις πρωτοφανείς πυρκαγιές που έκαναν στάχτη μεγάλα σημεία της Αττάλειας. Οι πολίτες κάνουν λόγο για σοβαρή έλλειψη μέσων πυρόσβεσης και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι προχωράει χωρίς σχέδιο. Ο Τούρκος υπουργός Γεωργίας και Δασών, Μπεκίρ Πακντεμιρλί, έκανε δήλωση σχετικά με τον ισχυρισμό ότι «δε χρησιμοποιήθηκαν όλα τα αεροπλάνα εναέριας προστασίας στις δασικές πυρκαγιές».

«Δεν υπάρχει ελλιπής παρέμβαση. Σύμφωνα με την περιοχή, θεωρήθηκαν τα ελικόπτερα πιο χρήσιμα κι όχι τα αεροπλάνα, αλλά στην πορεία εντάχθηκαν και τα αεροπλάνα. Δεν έχουμε πρόβλημα αεροπλάνα εναέριας προστασίας. Αυτό το αεροπλάνο δεν είναι ικανό να πετάξει, ακόμα κι αν το κάνει, δεν έχει την ικανότητα να εκτελέσει τέτοια αποστολή».

Τα έβαλαν και με τον Τσαβούσογλου

Στόχος αντιδράσεων είχε γίνει νωρίτερα την Πέμπτη ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος πήγε στην περιοχή της Αττάλειας για να υποστηρίξει τους πολίτες του τόπου καταγωγής του. Οι πολίτες επέκριναν το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει μόνο 3 αεροσκάφη πυρόσβεσης.

«Υπάρχουν απώλειες ζωών και περιουσιών, τα σπίτια και η γη τους κάηκαν, οι πολίτες ήταν λίγο εκνευρισμένοι χθες το βράδυ. Υπήρξαν κάποιες αψιμαχίες. Ξεκίνησε ανάκριση για 3 υπόπτους από την αστυνομία μας. Υπήρξε μεγάλη ένταση. Υπήρχαν κάποιοι που το τράβηξαν αλλού, διαμαρτύρονταν για τη φωτιά. Αντέδρασαν εναντίον μας», δήλωσε σήμερα Παρασκευή 30/7, ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις