Ένα ουκρανικό στρατιωτικό αεροσκάφος απομάκρυνε 83 ανθρώπους από την Καμπούλ την Κυριακή, συμπεριλαμβανομένων δημοσιογράφων, ακτιβιστών και Αφγανών γυναικών και παιδιών, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

Χιλιάδες άνθρωποι που θέλουν να ξεφύγουν από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν συγκεντρώθηκαν στο αεροδρόμιο καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλα κράτη προσπαθούν να απομακρύνουν χιλιάδες διπλωμάτες και πολίτες τους, καθώς και Αφγανούς.

Οι Ταλιμπάν επέβαλαν κάποια σχετική τάξη έξω από το αεροδρόμιο την Κυριακή, πυροβολώντας στον αέρα και χρησιμοποιώνρας ρόπαλα για να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι σχηματίζουν κανονικές ουρές στις κύριες πύλες και δεν συγκεντρώνονται στην περίμετρο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Σε ξεχωριστή δήλωση, το γραφείο του προέδρου Ζελένσκι ανέφερε ότι περισσότεροι από 100 Ουκρανοί παραμένουν στο Αφγανιστάν. Η Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα βοήθησε να εκκενωθεί η Ζαχράα Καρίμι, Αφγανή σκηνοθέτις και η πρώτη γυναίκα που ηγήθηκε του κρατικού Οργανισμού Αφγανικού Κινηματογράφου.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις