Πρόσθετο κονδύλι ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων στερλίνων για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS) ανακοίνωσε απόψε ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, σε μία προσπάθεια να ενισχυθεί η καλύτερη διαχείριση της πανδημίας συμπεριλαμβανομένων των καθυστερήσεων σε θεραπείες άλλων ασθενειών που συσσωρεύτηκαν εξαιτίας της.

Σε ανακοίνωσή του τόνισε:

Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε ότι το NHS έχει ό,τι χρειάζεται για να αντιμετωπίσει καθυστερήσεις σε θεραπείες που σχετίζονται με την Covid και να βοηθήσει τις υπηρεσίες υγείας να ανακάμψουν καλύτερα από τη χειρότερη πανδημία του τελευταίου αιώνα.

Αυτή η τελευταία οικονομική ενίσχυση ανεβάζει το συνολικό ύψος των κυβερνητικών κονδυλίων προς υπηρεσίες υγείας για την Covid-19 σε 34 δισεκατομμύρια λίρες φέτος, μετά από 63 δισεκατομμύρια λίρες πέρυσι.

Σε κυβερνητική ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι ο προϋπολογισμός του NHS για θεραπείες εκτός Covid αυξήθηκε επίσης από 130 σε 136 δισεκατομμύρια λίρες.

Η πανδημία της Covid-19 αύξησε την πίεση στο NHS, ένα κάποτε ζηλευτό σύστημα δωρεάν παροχής υπηρεσιών υγείας.

Τις επόμενες μέρες ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ ενδέχεται να ανακοινώσουν μία συμφωνία για χρηματοδότηση 10 δισεκατομμυρίων λιρών των προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας μέσα από αύξηση κοινωνικών εισφορών σε εταιρείες.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις