«Ένας δικαιότερος κόσμος είναι εφικτός». Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου 216 σελίδων που έγραψε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και κυκλοφόρησε χθες.

Πρόκειται για έναν βιβλίο που παρουσιάζει το όραμα του μετά το 2023 και όπως αναφέρει στον πρόλογό του ο κόσμος δεν πρέπει να εξαρτάται μόνο από τις πέντε μεγάλες δυνάμεις σημειώνοντας ότι πρέπει να μπουν κι άλλες χώρες, ώστε να γίνει δικαιότερος.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της διεύθυνσης επικοινωνιών, ο Ερντογάν επισημαίνει τα παγκόσμια πολιτικά διλήμματα, ιδιαίτερα την αδικία, την προσφυγική κρίση, τη διεθνή τρομοκρατία και την ισλαμοφοβία στο βιβλίο του και εκθέτει τις διακρίσεις και τα “δύο μέτρα και δύο σταθμά” που επικρατούν στον κόσμο, δίνοντας ως παράδειγμα τη σημερινή δομή των Ηνωμένων Εθνών, ξεχνώντας προφανώς τον ανελέητο διωγμό που έχει ξεκινήσει ενάντια στους αντιφρονούντες.

“Ο Πρόεδρος Ερντογάν υπογραμμίζει την ανάγκη για ολοκληρωμένη μεταρρύθμιση, ειδικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, στο βιβλίο, όπου επίσης εφιστά την προσοχή στα προβλήματα νομιμότητας, λειτουργικότητας, αποτελεσματικότητας, χωρίς αποκλεισμούς, εκπροσώπησης και διακυβέρνησης των Ηνωμένων Εθνών”, γράφει η ιστοσελίδα.

Ο εκδοτικός οίκος πίσω από το βιβλίο είναι ο Turkuaz, που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη. Θα μεταφραστεί σε αρκετές γλώσσες, μεταξύ των οποίων αγγλικά, αραβικά, γερμανικά, γαλλικά και ισπανικά.

Το βιβλίο αναμένεται να πουλήσει εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα στην Τουρκία και η τιμή του κυμαίνεται από 32-40 τουρκικές λίρες, δηλαδή 3,2-4 ευρώ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις