Αρχικά, ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό, διατήρησε την ψυχραιμία του όταν άκουσε έναν άγνωστο άνδρα να τον κοροϊδεύει και να τον βρίζει. Ο Τριντό ετοιμαζόταν να φωτογραφηθεί έξω από ένα νοσοκομείο που είχε επισκεφθεί, έξι ημέρες πριν τις εκλογές.

Όταν όμως ο άγνωστος τόλμησε να αποκαλέσει «π@@η» την σύζυγό του, Σοφί Τριντό, τότε ο Καναδός πρωθυπουργός έγινε πυρ και μανία.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», o Τζαστίν Τριντό, δεν δίστασε να βάλει στη…θέση του τον άγνωστο άνδρα…

«Δεν υπάρχει κάποιο νοσοκομείο να ασχοληθεί με την περίπτωσή σου;», του είπε, υπονοώντας ότι ο ταραξίας χρήζει ψυχιατρικής βοήθειας.

Οι επικριτές αναφέρουν πως το σχόλιο από τον ηγέτη του Φιλελεύθερου Κόμματος ήταν άκομψο, δεδομένου του ότι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από νοσοκομεία για να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι οι Αρχές επιμένουν οι πολίτες να εμβολιαστούν.

Τριντό: Είπε απεχθή, μισογυνιστικά πράγματα σχετικά με τη σύζυγό μου

«Νομίζω ότι οι Καναδοί γνωρίζουν πως είμαι ιδιαίτερα σκληρόπετσος. Και είμαι ικανός να δεχθώ κάθε είδους προσβολές, ειδικά εάν αυτό σημαίνει πως κάποιος δεν είναι κάπου αλλού ενοχλώντας τους υγειονομικούς της πρώτης γραμμής», είπε σε δημοσιογράφους ο Τριντό. «Όμως, εκείνος καταφέρθηκε εναντίον της οικογένειάς μου. Είπε απεχθή, μισογυνιστικά πράγματα σχετικά με τη σύζυγό μου… ο καθένας έχει όρια».

Στη μάχη των πρόωρων εκλογών

To περιστατικό συνέβη λίγες μέρες προτού οι Καναδοί πολίτες οδηγηθούν στις κάλπες για να αναδείξουν τη νέα τους ηγεσία. Όλες πάντως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα δοθεί σκληρή μάχη στην κάλπη στις 20 Σεπτεμβρίου με τον Φιλελεύθερο Τριντό να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον συντηρητικό Έριν Ο’ Τουλ.

Τα δύο μεγάλα κόμματα φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις να λαμβάνουν ποσοστό 31% με 32% στην πρόθεση ψήφου και το Νέο Δημοκρατικό Κόμμα γύρω στο 20%.

Προκηρύσσοντας πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα μέσα Αυγούστου, ο Τζάστιν Τριντό είχε την ελπίδα ότι θα μπορούσε να ανακτήσει στη Βουλή των Κοινοτήτων την πλειοψηφία που είχε χάσει στις εκλογές του 2019.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις