Γερμανική κυβέρνηση: Σε εξέλιξη είναι η παρουσίαση της νέας κυβέρνησης στη Γερμανία, αφού σε συμφωνία κατέληξαν Σοσιαλδημοκράτες, Πράσινοι και Ελεύθεροι Δημοκράτες.

REUTERS

Γερμανική κυβέρνηση: Ποιοι αναλαμβάνουν τα υπουργεία

Σύμφωνα με το dw.com, που επικαλείται πηγές των κομμάτων, οι τελευταίες διαφωνίες είχαν να κάνουν με τις οικονομικές πολιτικές και τη στάση για την κλιματική αλλαγή. Επίσης, αποφασίστηκε ποια θέση θα πάρει ποιος σε σχέση με τα υπουργεία.

Θυμίζουμε ότι τη θέση της Άνγκελα Μέρκελ στην καγκελαρία θα πάρει ο Σοσιαλδημοκράτης Όλαφ Σολτς. Ρεπορτάζ για το ίδιο θέμα έχει και η Bild, που αναφέρεται στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση.

Νέος υπουργός Οικονομικών θα είναι ο ηγέτης των Ελεύθερων Δημοκρατών FDP Κρίστιαν Λίντνερ.

Το υπουργείο Εξωτερικών αναλαμβάνει η πιο αναγνωρίσιμη μορφή των «Πράσινων», Αναλένα Μπέρμποκ, ενώ στο υπουργείο Εργασίας παραμένει ο Σοσιαλδημοκράτης Ουμπέρτους Χάιλ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μάρκο Μπούσμαν από το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) θα αναλάβει το υπουργείο Δικαιοσύνης, ενώ το υπουργείο Μεταφορών αναλαμβάνει πιθανότατα ο Ελεύθερος Δημοκράτης, Φόλκερ Βίσινγκ.

Το κόμμα των Πράσινων θα λάβει το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Οικογένειας και ένα υπερ- υπουργείο για το Κλίμα και την Οικονομία, του οποίου θα ηγηθεί πιθανότατα ο συμπρόεδρος των Πράσινων, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Έτσι θα κατανεμηθούν τα υπουργεία

Με βάση όσα αναφέρει η Bild, τα υπουργεία στη νέα τρικομματική κυβέρνηση κατανέμονται ως εξής:

Το κόμμα των Σοσιαλδημοκρατών (SPD), εκτός από την Kαγκελαρία (με τον Όλαφ Σολτς), αναλαμβάνει τα υπουργεία Άμυνας, Εσωτερικών, Υποδομών, Εργασίας, Υγείας και Οικονομικής Συνεργασίας.

Το κόμμα των Πράσινων (Die Gruene) αναλαμβάνει πέντε υπουργεία: Εξωτερικών, Οικονομίας και Κλίματος, Οικογένειας, Γεωργίας και Περιβάλλοντος.

Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) αναλαμβάνει τέσσερα υπουργεία: Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Μεταφορών και Εκπαίδευσης.

Όλαφ Σολτς

Κυβέρνηση σε βάθος οκταετίας

Σε δηλώσεις του, προ ημερών, ο μελλοντικός καγκελάριος Όλαφ Σολτς τόνισε ότι η κυβερνητική συμμαχία Σοσιαλδημοκρατών, Πρασίνων και Φιλελευθέρων δημιουργείται σε βάθος οκταετίας: «Όταν συμφωνήσουμε στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν τη νέα κυβέρνηση, τότε στόχος μας θα είναι να επανεκλεγούμε». Με τη θέση αυτή συμφώνησε, μιλώντας στην Süddeutsche Zeitung και ο πρόεδρος των Φιλελευθέρων, Κρίστιαν Λίντνερ: «Καλό θα ήταν ένας κυβερνητικός συνασπισμός να δημιουργείται με στόχο την επανεκλογή. Διαφορετικά θα υπάρξει ενδοκυβερνητικός ανταγωνισμός, ο οποίος θα πλήξει πρωτίστως την συγκυβέρνηση».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις