Ο CEO της Pfizer Αλμπερτ Μπουρλά, μέσω αναρτήσεών του στο Twitter, αναφέρεται στην ετοιμότητα που υπάρχει για «εμβόλιο για τη νέα παραλλαγή σε 100 μέρες, αν χρειαστεί».

«Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε μια παραλλαγή όπως η Ομικρον. Από μελέτες των παραλλαγών Βήτα και Δέλτα, μπορούμε να αναπτύξουμε και να παράγουμε παραλλαγές του εμβολίου μας σε 100 ημέρες, αν χρειαστεί, και υπόκεινται σε ρυθμιστική έγκριση», έγραψε στο Twitter.

Ωστόσο, στη συνέχεια εκτίμησε ότι «πιστεύουμε πως η καλύτερη προστασία έναντι της εξάπλωσης της παραλλαγής Ομικρον και οποιασδήποτε νέας παραλλαγής που μπορεί να εμφανιστεί, είναι να εμβολιαστούν πλήρως και να ενισχυθούν όλα τα άτομα, όπως συνιστάται».

Επίσης, ο Αλμπερτ Μπουρλά τόνισε πως «αν εγκριθεί, είμαστε βέβαιοι ότι η από του στόματος αντιιική θεραπεία μας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της σοβαρότητας της νόσου και τώρα αναμένουμε ότι μπορούμε να παραδώσουμε 80 εκατομμύρια θεραπευτικά προγράμματα, από την αρχική μας εκτίμηση για 50 εκατομμύρια. Προχωρώντας, θα συνεχίσουμε να ακολουθούμε την επιστήμη στον αγώνα μας».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις