Κίνα στρατόπεδα συγκέντρωσης: «Στρατόπεδα καραντίνας» έχει δημιουργήσει η Κίνα σε πολλά σημεία προκειμένου να θέσει υπό έλεγχο την πανδημία του κορονοϊού.

Συνολικά 20 εκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα στα σπίτια τους και απαγορεύεται να βγουν έξω ακόμη και για την αγορά ειδών πρώτης ανάγκης και τροφίμων.

Την ίδια ώρα, χιλιάδες άλλοι μεταφέρονται στα «στρατόπεδα καραντίνας». Εκεί παραμένουν για 14 μέρες σε μεταλλικά μικροσκοπικά κοντέινερ, με ένα κρεβάτι και μια τουαλέτα, δεν επιτρέπεται να κυκλοφορούν ενώ υπάλληλοι με ειδικές στολές τους μοιράζουν φαγητό.

Βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης σ’ αυτά τα camp ενώ οι πολίτες καταγγέλλουν ότι στοιβάζονται μαζί υπό αυτές τις συνθήκες έγκυες γυναίκες, ηλικιωμένοι και παιδιά χωρίς καμία ειδική μεταχείριση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail άλλοι περιμένουν για ώρες μέσα σε λεωφορεία. «Δεν υπάρχει τίποτα εδώ, μόνο είδη πρώτης ανάγκης… Κανείς δεν ήρθε να μας ελέγξει, τι είδους καραντίνα είναι αυτή; Έκαναν μια μεγάλη μεταφορά, πάνω από χίλια άτομα, μέσα στη νύχτα και πολλοί από εμάς είμαστε ηλικιωμένοι και παιδιά. Δεν έκαναν καμία διαλογή και έτσι απλώς μας τοποθέτησαν εδώ», αναφέρει σχόλιο που δημοσίευσε το BBC.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις