Ο Μπόρις Τζόνσον συμμετείχε στην έρευνα που γίνεται από την ανώτερη κρατική αξιωματούχο Σου Γκρέι σχετικά με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ εν μέσω πανδημίας! Η είδηση έγινε γνωστή κατόπιν δήλωσης του Υπουργού Παιδείας Ναντίμ Ζαχάουι, ο οποίος ήρθε να επιβεβαιώσει το δημοσίευμα της Telegraph.

Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου τελεί υπό πίεση από τις αποκαλύψεις για τα πολλαπλά πάρτι, με έξι βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματός του να έχουν ταχθεί δημοσίως υπέρ της παραίτησής του και τις δημοσκοπήσεις να δίνουν προβάδισμα δέκα μονάδων στους Εργατικούς.

Ο κ. Ζαχάουι, όπως έχουν κάνει ο ίδιος ο κ. Τζόνσον και άλλοι υπουργοί, συνέστησε υπομονή μέχρι το πόρισμα της έρευνας. «Δεν καταδικάζεις έναν άνθρωπο χωρίς ενδελεχή έρευνα», είπε στο Sky News ο Βρετανός Υπουργός Παιδείας. Η κα Γκρέι αναμένεται να ολοκληρώσει την έρευνα αυτή ή την επόμενη εβδομάδα.

Ο Ναντίμ Ζαχάουι απέρριψε επίσης τον ισχυρισμό γνωστού αρθρογράφου των Sunday Times ότι δύο αξιωματούχοι της Ντάουνινγκ Στριτ είχαν προειδοποιήσει τον Πρωθυπουργό πως η συνάθροιση με ποτά της 20ής Μαΐου 2020 στον κήπο του πρωθυπουργικού γραφείου, στην οποία είχε προσκαλέσει το προσωπικό ο ιδιαίτερος γραμματέας του κ. Τζόνσον, συνιστούσε πάρτι και έπρεπε να ματαιωθεί.

Ο κ. Τζόνσον παραδέχθηκε στη Βουλή ότι παραβρέθηκε σε εκείνη τη συνάντηση και απολογήθηκε, λέγοντας όμως ότι θεωρούσε πως επρόκειτο για συνάντηση εργασίας. Τόσο ο κ. Ζαχάουι όσο και εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ είπαν ότι είναι αναληθές πως ο Πρωθυπουργός είχε προειδοποιηθεί πριν από την εκδήλωση.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις