Νέο ταξίδι στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν.

Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη 12 Μαΐου το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο κ. Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στη Γερμανία το Σάββατο (14/5) για να συμμετάσχει σε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, που θα εξετάσει την απάντηση της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, κάλεσε τον περασμένο μήνα τους υπουργούς για μια άτυπη συνάντηση στο Βερολίνο. Η συνάντηση πραγματοποιείται καθώς η Φινλανδία, ανήσυχη από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κινείται προς ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Υπενθυμίζεται ότι, στην άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των κρατών-μελών της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας θα συμμετάσχει και ο Νίκος Δένδιας.

Ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι οποιαδήποτε ενταξιακή διαδικασία θα είναι «ομαλή και γρήγορη» και ότι η Φινλανδία θα είναι θερμά ευπρόσδεκτη.

Την Κυριακή 15 Μαΐου, ο Άντονι Μπλίνκεν θα ταξιδέψει στο Παρίσι με την Αμερικανίδα εμπορική αντιπρόσωπο, Κάθριν Τάι, και την υπουργό Εμπορίου, Τζίνα Ραϊμόντο, για τη δεύτερη υπουργική συνάντηση του Συμβουλίου Εμπορίου και Τεχνολογίας ΗΠΑ-ΕΕ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις