Γαλλικές βουλευτικές εκλογές 2022: Στο 18,43% ανέρχεται μέχρι τις 12 το μεσημέρι το ποσοστό συμμετοχής στις κάλπες που έχουν στηθεί σήμερα, 12 Ιουνίου, στη Γαλλία, ενόψει του α’ γύρου των βουλευτικών εκλογών. Το ποσοστό συμμετοχής είναι μειωμένο κατά 0,8 μονάδες σε σχέση με το 2017, όταν την ίδια ώρα το αντίστοιχο ποσοστό ανερχόταν στο 19,24%. Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 8 (τοπική ώρα).

Οι εκλογές για τις 577 έδρες στην Κάτω Βουλή της Εθνοσυνέλευσης είναι μια διαδικασία δύο γύρων. Η μορφή του νέου κοινοβουλίου θα διαφανεί μόνο μετά το δεύτερο γύρο, ο οποίος θα γίνει μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 19 Ιουνίου.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κεντρώα συμμαχία του Προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και ο συνασπισμός της Αριστεράς, των Σοσιαλιστών, των Κομμουνιστών και των Πρασίνων υπό τον Ζαν-Λικ Μελανσόν βρίσκονται στήθος με στήθος στη λαϊκή ψήφο. Εντούτοις, το κοινοβουλευτικό σύστημα της Γαλλίας που βασίζεται στις εκλογικές περιφέρειες και οι εκλογές σε δύο γύρους σημαίνει ότι η κατανομή των εδρών θα είναι άλλο θέμα και πολλά θα εξαρτηθούν από την προσέλευση στον δεύτερο γύρο. Το ποσοστό αποχής προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει κατά πολύ το 50% στον πρώτο γύρο, γεγονός που θα αποτελούσε νέο ρεκόρ για μια διαδικασία που ήδη χαρακτηρίζεται από αδύναμη συμμετοχή τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις