Τζάρεντ Κούσνερ: Τα απομνημονεύματα του γαμπρού και κορυφαίου συμβούλου του Ντόναλντ Τραμπ θα κυκλοφορήσουν τον Αύγουστο.

Μέσα στο βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσε το Reuters, αποκαλύπτει πως το 2019 είχε καρκίνο του θυρεοειδούς. Ο Κούσνερ αποκαλύπτει ότι ο γιατρός του Λευκού Οίκου Σον Κόνλι τον είχε πάρει παράμερα ενώ πετούσαν με το Air Force One προς το Τέξας για να του πει ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί στο ιατρικό κέντρο Ουόλτερ Ριντ έδειξαν ότι είχε καρκίνο και «πρέπει να κανονίσουμε χειρουργείο αμέσως».

Ο σύζυγος της Ιβάνκα Τραμπ, κόρης του πρώην προέδρου, υποβλήθηκε στην χειρουργική επέμβαση πριν από την γιορτή των Ευχαριστιών το 2019 και κατάφερε να μην αποκαλυφθεί ούτε η διάγνωσή του ούτε η θεραπεία στον Τύπο, παρότι την εποχή οι διαρροές στον Τύπο ήταν αθρόες από την αμερικανική προεδρία.

Την πληροφορία αποκάλυψε πρώτη η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη αποσπάσματα του βιβλίου του.

Αν και ο Κούσνερ το αγνοούσε, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ενήμερος για τη διάγνωση και την προγραμματισμένη επέμβαση. «Την ημέρα πριν από το χειρουργείο, ο Τραμπ με κάλεσε στο Οβάλ Γραφείο και ζήτησε από την ομάδα του να κλείσει την πόρτα. “Ανησυχείς για την επέμβαση;“, ρώτησε».

«Πώς το ξέρεις αυτό;», αναφέρει πως τον ρώτησε ο Κούσνερ.

«Είμαι ο πρόεδρος, ξέρω τα πάντα. Καταλαβαίνω ότι θέλεις να μη διαδοθεί. Κι εγώ προτιμώ να κρατάω πράγματα όπως αυτό για τον εαυτό μου. Μια χαρά θα τα πας. Μην ανησυχείς για τίποτα στη δουλειά. Τα έχουμε καλύψει όλα», συμπληρώνει πως απάντησε ο πεθερός του.

Το βιβλίο Breaking History: A White House Memoir που υπογράφει ο Τζάρεντ Κούσνερ θα κυκλοφορήσει στις 23 Αυγούστου.

Μεγάλο μέρος του θυρεοειδούς του Κούσνερ αφαιρέθηκε στην χειρουργική επέμβαση, που έγινε εν μέσω εντατικών διαπραγματεύσεων με την Κίνα με αντικείμενο διμερή συμφωνία για το εμπόριο.

Ο 41χρονος Κούσνερ υπήρξε ηγετικό μέλος της ομάδας που διαπραγματεύτηκε τη συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων του Ισραήλ και αραβικών κρατών το 2020. Πιστώθηκε επίσης το σχέδιο του προέδρου Τραμπ για το Μεσανατολικό, που δεν είχε συνέχεια. Σήμερα διευθύνει την εταιρεία επενδύσεων Affinity Partners.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις