Την πίστη πως «ο κόσμος δεν θα επιτρέψει στον Πούτιν να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα» εξέφρασε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποσχόμενος την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών.

Ο Ζελένσκι προχώρησε στις δηλώσεις αυτές σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα BILD, η οποία δημοσιεύθηκε λίγες ώρες μετά το διάγγελμα για μερική επιστράτευση από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ζελένσκι: Δεν πιστεύω πως ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά

«Δεν πιστεύω πως ο Πούτιν θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. Δεν νομίζω ότι ο κόσμος θα του επιτρέψει να χρησιμοποιήσει αυτά τα όπλα», είπε ο Ζελένσκι, σύμφωνα με κείμενο που δημοσίευσε η «BILD».

«Αύριο ο Πούτιν μπορεί να πει ότι, εκτός από την Ουκρανία, θέλουμε και ένα μέρος της Πολωνίας, διαφορετικά θα χρησιμοποιήσουμε πυρηνικά όπλα. Δεν μπορούμε να κάνουμε αυτές τις υποχωρήσεις», υπογράμμισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Έχουμε ανακαταλάβει πολλές εκτάσεις με αστραπιαία αντεπίθεση -Το διάγγελμα Πούτιν είναι η απάντηση»

«Η Ουκρανία έχει ανακαταλάβει εκτάσεις της επικράτειάς της μετά από μια αστραπιαία αντεπίθεση τις τελευταίες εβδομάδες, προκαλώντας αυξανόμενες απώλειες στα ρωσικά στρατεύματα. Η επιστράτευση που εξήγγειλε ο Πούτιν ήρθε ως απάντηση στις αποτυχίες της Ρωσίας στο πεδίο της μάχης», υποστήριξε ο Ζελένσκι.

«Βλέπει ότι οι μονάδες του απλώς τρέχουν να ξεφύγουν» είπε ο Ουκρανός πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο Πούτιν «θέλει να πνίξει την Ουκρανία στο αίμα, συμπεριλαμβανομένου του αίματος των δικών του στρατιωτών».

Ζελένσκι για δημοψηφίσματα: Είναι μία απάτη που δεν θα αναγνωριστεί από τις περισσότερες χώρες

Ο Ζελένσκι απαξίωσε επίσης τα σχέδια τεσσάρων κατεχομένων από τη Ρωσία περιοχών της Ουκρανίας για τη διεξαγωγή δημοψηφισμάτων στις 23-27 Σεπτεμβρίου για την ένταξη στη Ρωσία, λέγοντας ότι αυτό είναι μια «απάτη» που δεν θα αναγνωριστεί από τις περισσότερες χώρες.

«Θα ενεργήσουμε σύμφωνα με τα σχέδιά μας, βήμα προς βήμα. Είμαι σίγουρος ότι θα απελευθερώσουμε τα εδάφη μας», συμπλήρωσε.

«Δεν υπάρχουν πιθανότητες για συνομιλίες με τον Πούτιν εκτός αν αποσύρει τα στρατεύματά του»

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι ολοένα και μειώνεται η πιθανότητα να διεξαχθούν συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να συμβεί μόνο εάν ο Ρώσος πρόεδρος αποσύρει τις δυνάμεις του από το ουκρανικό έδαφος.

Ο Ζελένσκι επανέλαβε επίσης την έκκληση του προς τη Γερμανία να προμηθεύσει με όπλα και συστήματα αεράμυνας την Ουκρανία, λέγοντας ότι αυτά χρειάζονται για να σωθούν ζωές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις