Νέες προκλήσεις κατά της Ελλάδας από τον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, με τον κυβερνητικό εταίρο του Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει σε ένα εθνικιστικό κρεσέντο πως Δωδεκάνησα και νησιά του Βορείου Αιγαίου… ανήκουν πλέον στην Τουρκία.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, ο Μπαχτσελί μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του, ΜΗΡ, ισχυρίστηκε ότι “οι διεκδικήσεις της Ελλάδας για κυριαρχία στα Δωδεκάνησα είναι απολύτως άδικες και παράνομες”.

“Στην Ελλάδα”, όπως είπε, “παρέμεινε μόνο το δικαίωμα χρήσης αυτών των νησιών. Σύμφωνα με το 13ο άρθρο αυτής της συμφωνίας, αποφασίστηκε ότι η Ελλάδα δεν μπορούσε να στρατιωτικοποιήσει τα νησιά. Όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, που δόθηκαν στη χρήση της Ελλάδας, χωρίς στρατιώτες και όπλα, γέμισαν με στρατιώτες και όπλα. Η κυριαρχία των νησιών του Βορείου Αιγαίου βρίσκεται αναμφίβολα και νόμιμα πλέον στην Τουρκία. Το ίδιο ισχύει και για τα Δωδεκάνησα”.

Συνεχίζοντας στο ίδιο κλίμα ο Μπαχτσελί θέλησε να ανακοινώσει πως “δεν θα αφήσουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, θα τυφλώσουμε όσους διεκδικούν τα δικαιώματά μας και τον νόμο μας. Δικαίωμα σημαίνει τιμή”, πρόσθεσε.

Ο Τούρκος ακροδεξιός εθνικιστής εξαπέλυσε επίθεση και στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη: «Ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Τουρκία είναι μόνη στο Αιγαίο. Χτύπησε το τσεκούρι στην πέτρα. Δεν είμαστε μόνοι, έχουμε τον Θεό, έχουμε το έθνος μας, έχουμε ιστορία, έχουμε λογαριασμό να μας ζητήσουν, έχουμε νίκες να πετύχουμε», είπε ο Μπαχτσελί.

Οικονόμου: Ξεπερνά τα όρια του γραφικού

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Μπαχτσελί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου μίλησε για «κρεσέντο παροξυσμού και εξωφρενικούς ισχυρισμούς που ουδεμία σχέση έχουν με την αλήθεια».

«Όσο δεν της βγαίνει κανένας στόχος, η Τουρκία συνεχίζει να διευρύνει τα αδιέξοδα και να προκαλεί προβλήματα ακόμη και στη διεθνή κοινότητα», επεσήμανε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε επίσης ότι «στην προσπάθεια της Τουρκίας να δημιουργήσει τετελεσμένα, ξεπερνώντας τα όρια του γραφικού, η Ελλάδα αντιδρά νηφάλια και μεθοδικά, ενισχύοντας το γεωστρατηγικό αποτύπωμα της χώρας».

«Οφείλουμε να βρισκόμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Μακριά από πανικό, με μία στρατηγική που μας επιτρέπει να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάθε πρόκληση, είτε σε διπλωματικό επίπεδο είτε στο πεδίο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις