Δύο εβδομάδες περίπου έχουν περάσει από τότε που ο Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωνε μέσω διαγγέλματος την «μερική επιστράτευση» και από τότε μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 200.000 άνδρες έχουν κληθεί, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός, η Μόσχα αναμένεται να επιστρατεύσει επιπλέον 300.000 άνδρες.

«Η εκπαίδευση του προσωπικού των (νέων) μονάδων που σχηματίστηκαν πραγματοποιείται σε 80 στρατιωτικά πεδία και σε έξι κέντρα εκπαίδευσης», ανέφερε ο Σοϊγκού, τονίζοντας ότι αυτοί οι νεοσύλλεκτοι θα σταλούν στο μέτωπο με άλλες μονάδες που έχουν ήδη πολεμήσει στην Ουκρανία.

Παρόλα αυτά,, η επιστράτευση έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στη Ρωσία, ενώ δεν είναι λίγες πλέον οι διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης σε ορισμένες περιοχές. Χαρακτηριστικό, βέβαια, είναι και το γεγονός πως χιλιάδες άνδρες έχουν εγκαταλείψει τη χώρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, περισσότεροι από 300.000 Ρώσοι έχουν φύγει στο εξωτερικό από την έναρξη της μερικής επιστράτευσης, με προορισμό χώρες όπως το Καζακστάν, τη Γεωργία, τη Μογγολία αλλά και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, υπάρχουν και περιπτώσεις όπου έχουν προκύψει λάθη κατά την κλήση ατόμων σε επιστράτευση, μιας και η ενημέρωση έχει γίνει και πως άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις, φοιτητές, υπερήλικες ή χρόνια ασθενείς, τα οποία έχει επισημάνει και καταδικάσει το ίδιο το Κρεμλίνο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις