Απευθερίας επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει ο  Γάλλος πρόεδρος, Εμανουέλ Μακρόν, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο ίδιος σήμερα με την επικοινωνία να γίνεται μέσα «στις επόμενες ημέρες».

«Σκοπεύω να έχω άμεση επαφή μαζί του μέσα στις επόμενες ημέρες για μη στρατιωτικά πυρηνικά ζητήματα πρώτα και κύρια και για το εργοστάσιο ηλεκτροπαραγωγής της Ζαπορίζια, μετά από επικοινωνία» με τον γενικό διευθυντή της ΙΑΕΑ, Ραφαέλ Γκρόσι, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος σε δημοσιογράφους.

Μαζική πυραυλική επίθεση από Ρωσία – Εκτεταμένες διακοπές ρεύματος σε Ουκρανία και Μολδαβία

Υπενθυμίζεται ότι χωρίς ρεύμα είναι ολόκληρη η πόλη της Λβιβ, μετά από τις εκτεταμένες πυραυλικές επιθέσεις που δέχθηκε η Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Κιέβου, ενώ την ίδια ώρα και η γειτονική Μολδαβία έχει επίσης εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, παρά το γεγονός ότι δεν δέχθηκε πλήγμα στο έδαφός της.

Ο δήμαρχος της Λβιβ κάλεσε τους πολίτες να σπεύσουν στα καταφύγια, ενώ ο επικεφαλής της ευρύτερης περιοχής του Κιέβου είπε πως έχουν πληγεί κρίσιμες υποδομές, καθώς και κατοικίες. Υπενθυμίζεται ότι η Ρωσία έχει κλιμακώσει τις επιθέσεις της στα ενεργειακά δίκτυα της Ουκρανίας.

Νωρίτερα ήχησε συναγερμός σε ολόκληρη την Ουκρανία εν μέσω αναφορών για εκρήξεις. Ο δήμαρχος της Λβιβ, Αντρίι Σάβοντι, τόνισε ότι τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε καταφύγια με τους δασκάλους τους – και προέτρεψε τους γονείς να μην τα πάρουν μέχρι να λήξει ο συναγερμός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις