Ρώσοι και Ουκρανοί αξιωματούχοι συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συζήτησαν το ενδεχόμενον ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου. Αυτό δημοσιεύει το ειδησιογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο τρεις πηγές που γνωρίζουν για τις διμερείς επαφές.

Οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Ουκρανίας συζήτησαν την πιθανότητα ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου, που θα συνδέεται με επανάληψη των ρωσικών εξαγωγών αμμωνίας, οι οποίες κατευθύνονται στην Ασία και την Αφρική, μέσω ουκρανικού αγωγού.

Οι συνομιλίοες, σύμφωνα πάντα με το Reuters, πραγματοποιήθηκαν με τη μεσολάβηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και δεν συμπεριελάμβαναν τον ΟΗΕ, παρά τον κεντρικό ρόλο των Ηνωμένων Εθνών στη διαπραγμάτευση της συνεχιζόμενης πρωτοβουλίας για την εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τρία ουκρανικά λιμάνια στη Μαύρη Θάλασσα.

Οι επαφές αυτές αποσκοπούν στην απομάκρυνση των εμποδίων που παραμένουν στην πρωτοβουλία να αμβλυνθούν οι παγκόσμιες ελλείψεις σε τρόφιμα, ξεμπλοκάροντας τις ουκρανικές και ρωσικές εξαγωγές, πρόσθεσαν στο Reuters οι ίδιες πηγές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις