Το ποσό των 50.000 δολαρίων καλούνται να καταβάλουν οι Αρχές της Μινεάπολις σε έκαστο από τα 12 άτομα που τραυματίστηκαν από την αστυνομία, κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

Στις 25 Μαΐου 2020, κατά τη διάρκεια σύλληψης, ο πρώην αστυνομικός Ντέρεκ Σόβιν γονάτισε πάνω στον λαιμό του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ επί 9 λεπτά, προκαλώντας τον θάνατό του. Το συμβάν, που καταγράφηκε σε βίντεο, προκάλεσε ιστορικές διαδηλώσεις, ορισμένες εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε βίαια επεισόδια, ανά τις ΗΠΑ και στο εξωτερικό, κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού. Ο Σόβιν κρίθηκε ένοχος για τον φόνο του Φλόιντ και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών και 5 μηνών.

Ως μέρος ενός διακανονισμού, που εγκρίθηκε από ομοσπονδιακό δικαστήριο, η πόλη της Μινεάπολις θα εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις στον τρόπο με τον οποίο οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν διαδηλώσεις, απαγορεύοντάς τους τη χρήση σωματικής βίας και τη χρήση χημικών ουσιών εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών.

Ο διακανονισμός απαιτεί, επίσης, οι κάμερες που φέρουν οι αστυνομικοί της Μινεάπολης να καταγράφουν ανεμπόδιστα όταν οι δυνάμεις της τάξης αντιμετωπίζουν διαδηλωτές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις