Ο πρόεδρος του Μεξικού, Άντρες Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, αποκάλυψε την Πέμπτη ότι ο καθαιρεθείς απὀ την προεδρία του Περού, Πέδρο Καστίγιο, του τηλεφώνησε το βράδυ της Τετάρτης και του είπε ότι θα ζητούσε άσυλο από τις μεξικανικές Αρχές. Ωστόσο, δεν κατάφερε να φτάσει στην πρεσβεία του Μεξικού, στη Λίμα. Την ίδια ώρα, υποστηρικτές του Καστίγιο διαδηλώνουν κατά της κράτησης που του επέβαλε η Εισαγγελία και οι δυνάμεις Ασφαλείας.

«Μου είπε ότι ήταν καθ’ οδόν για την πρεσβεία, όμως σίγουρα είχαν ήδη παγιδεύσει το τηλέφωνό του», σχολίασε ο Λόπες Ομπραδόρ στους δημοσιογράφους. Πρόσθεσε, δε, ότι είχε πει στον υπουργό Εξωτερικών, Μαρσέλο Εμπράρδ, να ανοίξει τις πύλες της πρεσβείας για τον Καστίγιο.

Το Κοινοβούλιο καθαίρεσε τον Καστίγιο, καθώς προσπάθησε να διαλύσει το Κογκρέσο.  Στη θέση του ορκίστηκε νέα αρχηγός του κράτους η μέχρι χθες αντιπρόεδρος, Ντίνα Μπολουάρτε, η πρώτη γυναίκα στο αξίωμα αυτό.

Ο Καστίγιο συνελήφθη χθες το βράδυ και κρατείται σε φυλακή της Λίμα, εκεί όπου βρίσκεται και ο πρώην πρόεδρος ο Αλμπέρτο Φουχιμόρι.

Video από τις διαδηλώσεις υποστηρικτών του Καστίγιο

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις