Έλον Μασκ: Σε ένα προσωπικό πείραμα, να «κλειδώσει» το λογαριασμό του για ένα 24ωρο, προχώρησε ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ .

Νωρίς την Τετάρτη (1/2) όποιος δεν ακολουθεί τον Έλον Μασκ και έμπαινε στο λογαριασμό του, δεν μπορούσε να δει τις αναρτήσεις του.

Όπως υποστήριξε, το έκανε για να «ελέγξει αν οι χρήστες βλέπουν τα ιδιωτικά του tweets περισσότερο από τα δημόσια».

Όλο αυτό το «πείραμα» άρχισε όταν οι χρήστες του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης ισχυρίστηκαν ότι η ρύθμιση ενός λογαριασμού σε «ιδιωτικό» βελτίωνε δραματικά τον αριθμό των like και των προβολών που συγκέντρωναν τα tweet τους.

Ο σχολιαστής Ian Miles Cheong ανέβασε τα αποτελέσματα ενός τεστ, που έδειχναν πως ένα tweet που στάλθηκε όταν ο λογαριασμός του είχε οριστεί ως ιδιωτικός, είχε πολύ μεγαλύτερη απήχηση από το ίδιο tweet που δημοσιεύτηκε όταν ο λογαριασμός του ήταν δημόσιος. Ο Μασκ απάντησε ότι αυτό ήταν «εξαιρετικά ανησυχητικό» και αργότερα υποσχέθηκε να πραγματοποιήσει το δικό του πείραμα.

Ο μεγιστάνας ξεκλείδωσε το λογαριασμό του περίπου 24 ώρες αργότερα.

«Έκανα τον λογαριασμό μου ιδιωτικό μέχρι αύριο το πρωί για να ελέγξω αν βλέπετε τα ιδιωτικά μου tweet περισσότερο από τα δημόσια μου», έγραψε ο ίδιος στο Twitter.

Είναι το τελευταίο σε μια σειρά πειραμάτων που διεξήγαγε ο Μασκ από τότε που αγόρασε το Twitter για 44 δισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος Οκτωβρίου. Μεταξύ άλλων διοργάνωσε μια δημοσκόπηση στο Twitter για να ρωτήσει τους ανθρώπους εάν θα έπρεπε να παραμείνει Διευθύνων Σύμβουλος.

«Αυτό βοήθησε στον εντοπισμό ορισμένων προβλημάτων με το σύστημα. Θα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέχρι την επόμενη εβδομάδα» έγραψε ο δισεκατομμυριούχος, χαρακτηρίζοντας το πείραμά του επιτυχημένο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις