Ένα απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ, όπου ένα ζευγάρι εγκατέλειψε το μωρό του στο γκισέ της αεροπορικής εταιρείας Ryanair, καθώς δεν είχε του βγάλει εισιτήριο.

Το ζευγάρι, του οποίου τα στοιχεία δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, έκανε check in στο διεθνές αεροδρόμιο Ben Gurion, προκειμένου να αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, την περασμένη Τρίτη.

Σύμφωνα με Ισραηλινούς αξιωματούχους, οι γονείς έφτασαν στον τερματικό σταθμό 1 αργοπορημένοι, με αποτέλεσμα να μην βγάλουν εισιτήριο για το βρέφος. Στη συνέχεια, άφησαν τον γιο τους στο καρότσι και προχώρησαν βιαστικά προς την ουρά για να επιβιβαστούν.

Εκπρόσωπος της Ryanair δήλωσε στο CNN πως το θέμα παραπέμφθηκε στην Αστυνομία.

«Ο πράκτορας του check-in στο Ben Gurion επικοινώνησε με την Ασφάλεια του Αεροδρομίου, η οποία εντόπισε αυτούς τους επιβάτες και, πλέον, είναι θέμα της τοπικής Αστυνομίας».

«Τον άφησαν εδώ! Tο ορκίζομαι»

Σε video, το οποίο τραβήχτηκε στο αεροδρόμιο, διακρίνεται μια γυναίκα να κοιτάζει το μωρό και να φωνάζει: «Τον άφησαν εδώ! Το ορκίζομαι».

«Οι εν λόγω επιβάτες, που ταξίδευαν από το Τελ Αβίβ προς τις Βρυξέλλες, παρουσιάστηκαν στο check-in χωρίς κράτηση για το βρέφος τους. Στη συνέχεια, προχώρησαν αφήνοντας το βρέφος πίσω. Ο υπάλληλος στο αεροδρόμιο Ben Gurion επικοινώνησε με την Ασφάλεια του αεροδρομίου, η οποία βρήκε το ζευγάρι λίγο προτού επιβιβαστεί» τόνισε η εκπρόσωπος της αεροπορικλής εταιρείας στο CNN.

Σύμφωνα με τον δικτυακό τόπο της Ryanair, «τα βρέφη μπορούν να συμπεριληφθούν σε μια πτήση κατά τη διάρκεια της ηλεκτρονικής διαδικασίας κράτησης». Όταν σχεδιάζετε να ταξιδ έψετε με ένα βρέφος, εμφανίζεται ένα αναδυόμενο μήνυμα στον δικτυακό τόπο, το οποίο αναφέρειότι υπάρχει χρέωση 25 ευρώ –ή το ισοδύναμο σε τοπικό νόμισμα– για κάθε πτήση απλής μετάβασης του μωρού, ενώ κάθεται στην αγκαλιά ενός ενήλικα. Εάν οι γονείς επιθυμούν το μωρό να καθίσει σε χωριστό ειδικό κάθισμα, χρεώνεται η θέση.

Η ισραηλινή Αρχή αεροδρομίου επιβεβαίωσε το επεισόδιο στο CNN, αναφέροντας σε δήλωση:

«Ένα ζευγάρι και ένα βρέφος με βελγικά διαβατήρια έφτασαν στον τερματικό σταθμό 1 χωρίς να έχει εισιτήριο για το μωρό. Το ζευγάρι έφτασε καθυστερημένο, αφού έκλεισε το check-in για την πτήση. Το ζευγάρι άφησε το βρεφικό κάθισμα με το μωρό και έτρεξε προς τους ελέγχους ασφαλείας στον Τερματικό Σταθμό 1 σε μια προσπάθεια να φτάσει στην πύλη επιβίβασης για την πτήση».

Εκπρόσωπος της ισραηλινής Αστυνομίας δήλωσε στο CNN ότι το θέμα είχε επιλυθεί μέχρι να φτάσει η Aστυνομία στο σημείο. «Το μωρό ήταν με τους γονείς του και δεν υπάρχει περαιτέρω έρευνα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις