Ο μέχρι στιγμής απολογισμός του κυκλώνα Φρέντι (Freddy) κάνει λόγο για περισσότερους από 400 νεκρούς σε Μαλάουι, Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη. Ο κυκλώνας έπληξε αρχικά το νοτιοανατολικό τμήμα της Αφρικής, στα τέλη Φεβρουαρίου, και επέστρεψε για δεύτερη φορά το Σαββατοκύριακο, σκορπώντας τον θάνατο και την καταστροφή.

Τουλάχιστον 326 άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Μαλάουι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των Αρχών. Επιπλέον, 53 νεκροί προστέθηκαν στον απολογισμό των θυμάτων σε Μοζαμβίκη και Μαδαγασκάρη, που ήδη μετρούσαν 27 νεκρούς από το προηγούμενο πέρασμα του κυκλώνα Φρέντι.

Ο πρόεδρος του Μαλάουι, Λάζαρους Τσακουέρα, επισκέφθηκε τραυματίες σε νοσοκομείο της Μπλαντάιρ και προσευχήθηκε για τα θύματα.

Την ώρα που οι βροχές συνεχίζονται, οι κάτοικοι του Μαλάουι προσπαθούν να θάψουν τους νεκρούς τους. Η ηλεκτροδότηση αποκαθίσταται σταδιακά, αλλά αρκετές περιοχές παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και τρεχούμενο νερό.

Ο Φρέντι είναι ένας από τους μακροβιότερους τροπικούς κυκλώνες που έχουν καταγραφεί ποτέ στα χρονικά και ένας από τους πιο θανατηφόρους στην Αφρική, τα τελευταία χρόνια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις