Θεοδωρικάκος: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον δυναμικό κλάδο του αλουμινίου»
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε στη 40η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο με σχέδιο, επενδύσεις και στοχευμένα μέτρα.
Ο Υπουργός Ανάπτυξης, τόνισε στη 40η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ελληνικής Ένωσης Αλουμινίου ότι η κυβέρνηση στηρίζει τον κλάδο με σχέδιο, επενδύσεις και στοχευμένα μέτρα.
Με τη θετική προκαταρκτική αξιολόγηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το διπλό αίτημα των 1,18 δισ. ευρώ, η Ελλάδα εισέρχεται στην τελική φάση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Τόσο ο Σταύρος Παπασταύρου όσο και ο Τάκης Θεοδωρικάκος άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.
Ο υπουργός Ανάπτυξης υπεραμύνθηκε του πλαφόν στο περιθώριο κέρδους σε καύσιμα και τρόφιμα που ψηφίζεται από την Ολομέλεια.
Στην ανακοίνωση έγινε ειδική αναφορά στις νησιωτικές περιοχές, όπου εφαρμόζεται πρόσθετο πλαφόν που λαμβάνει υπόψη το αυξημένο μεταφορικό κόστος.
Η εκδήλωση έχει θέμα: «Αναπτυξιακός Νόμος, Στρατηγικές Επενδύσεις: Συμβολή στον παραγωγικό μετασχηματισμό με προτεραιότητες τη βιομηχανία και την καινοτομία».
Η κυβέρνηση επεκτείνει το μέτρο κατά της αισχροκέρδειας έως τις 30 Ιουνίου 2026 – Τι σχεδιάζει το υπουργείο Ανάπτυξης
Οι τιμές ανεβαίνουν ήδη σε βενζίνη και diesel, ενώ η κυβέρνηση προετοιμάζει έκτακτες παρεμβάσεις στην αγορά για να αποτραπούν φαινόμενα αισχροκέρδειας.
Νέα παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης για την ακρίβεια – Πώς θα ενημερώνονται οι καταναλωτές όταν μειώνεται η ποσότητα ενός προϊόντος.
Σε διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης – Τι αλλάζει σε άδειες, θέσεις, μεταβιβάσεις και αποστάσεις στο υπαίθριο εμπόριο.
Πλήρης επάρκεια προϊόντων, πάνω από 500 έλεγχοι σε λίγες ημέρες – Στο τραπέζι και έκτακτα μέτρα αν χρειαστεί.
Ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε σε μια σειρά από θέματα, αναδεικνύοντας τόσο ιστορικές όσο και οικονομικές πτυχές της επικαιρότητας.
Πρόστιμο ύψους 670.925 ευρώ επιβλήθηκε στο γνωστό σούπερ μάρκετ με την εταιρεία να κάνει λόγο για αντισυνταγματικές διατάξεις.
Πρόστιμα συνολικού ύψους 1,05 εκατ. ευρώ επιβλήθηκαν σε πέντε εταιρείες μετά από ελέγχους για παραβίαση του πλαφόν στο μικτό περιθώριο κέρδους σε δεκάδες προϊόντα, στο πλαίσιο της μάχης κατά της αισχροκέρδειας.
Νέο ειδικό καθεστώς του Αναπτυξιακού Νόμου για Τεχνητή Νοημοσύνη, εκπαίδευση προσωπικού και σύγχρονες μεθοδολογίες – Τι είπε ο υπουργός Ανάπτυξης στο ACTION24
Ο διορισμός της είχε περάσει από τη Βουλή ωστόσο μέχρι σήμερα δεν είχε εκδοθεί το ΦΕΚ με το διορισμό της. Η απόφαση της συνδέεται με το υπό διερεύνηση σκάνδαλο στη ΓΣΕΕ και στην εμπλοκή του ονόματος του συζύγου της στην υπόθεση.
Υπογράφηκε η συμφωνία της ONEX Rolling Stock & Integrated Systems με την Sung Shin Rolling Stock Technology για παραγωγή τροχαίου υλικού.
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας επισημαίνει ουσιαστικά ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν δίνει άδειες ούτε κάνει τους ελέγχους απευθείας.