Την καταδίωξη και τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά από αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κάνοντας λόγο για κλίμα συγκάλυψης και ατιμωρησίας.

«Αποπομπές και παραιτήσεις για την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ θα υπάρξουν;», διερωτάται σε ανακοίνωσή του ο κ. Φίλης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Νίκου Φίλη:

«Πριν ο αλέκτωρ λαλήσει τρις… Η ΕΛΑΣ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου δεν αναφέρεται πουθενά η σφαίρα στο κεφάλι του 16χρονου Ρομά:

«Ενόψει του άμεσου κινδύνου, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση όπλου (πραγματοποιώντας δύο βολές) επιχειρώντας να ακινητοποιήσουν το όχημα, με αποτέλεσμα ο οδηγός να χάσει τον έλεγχο αυτού, να προσκρούσει σε τοιχίο και να διακομισθεί σοβαρά τραυματισμένος στο εφημερεύον Νοσοκομείο με σταθμό του ΕΚΑΒ». Όποιος αναγνώστης τη διαβάσει, θα πιστέψει ότι μάλλον… θα τρόμαξε από τους πυροβολισμούς ο νεαρός οδηγός και καρφώθηκε στον τοίχο, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Πρόκειται για καταφανή παράβαση καθήκοντος από το συντάκτη της ανακοίνωσης, αλλά και τη φυσική ηγεσία του σώματος, αφού δεν το έχει ανακαλέσει. Αποπομπές; Παραιτήσεις; Δεν βλέπω. Η ΕΛΑΣ είναι δημόσια υπηρεσία, που έχει καθήκον και υποχρέωση, εκτός των άλλων, να ενημερώνει τους πολίτες με ακρίβεια, συνέπεια, αληθινά περιστατικά. Η ανακοίνωση προδίδει το καθεστώς ατιμωρησίας και συγκάλυψης που επικρατεί στην ΕΛΑΣ, μια αρνητική «κουλτούρα» που είναι υπεύθυνη για εγκληματικές παραβάσεις καθήκοντος, με συνέπειες που βλέπουμε -και είδαμε ξανά το πρωί».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις