19 Μαΐου: Πρόκληση από Οσμάν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων
O Τούρκος διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, έκανε ένα «εμπρηστικό» ποστ στον λογαριασμό του στο Χ.

Τη 19η Μαΐου, μια ημέρα που έχει χαραχτεί στη μνήμη του ποντιακού - και όχι μόνο - ελληνισμού ως μια «μαύρη» επέτειος, ο Τσέντι Oσμάν επέλεξε να κάνει μια άκρως προκλητική ανάρτηση που προκαλεί αντιδράσεις.
Την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων, ο Τούρκος διεθνής μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού, έκανε ένα «εμπρηστικό» ποστ στον λογαριασμό του στο Χ για τη 19η Μαΐου, που στη γειτονική χώρα γιορτάζεται ως Ημέρα Μνήμης του Ατατούρκ και Γιορτή Νεολαίας και Αθλητισμού.
«Θα εργαστούμε με αποφασιστικότητα και με όλες μας τις δυνάμεις για να συνεχίσουμε την κληρονομιά που μας χάρισε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ σε εμάς τους νέους. Ευτυχισμένη η 19η Μαΐου, Εορτασμός μνήμης του Ατατούρκ, Ημέρα Νεολαίας και Αθλητισμού» έγραψε ο 30χρονος φόργουορντ στο λογαριασμό του.
Ως γνωστόν, ο Μουσταφά Κεμάλ θεωρείται από τους Πόντιους ως ο «ενορχηστρωτής» του μεγάλου διωγμού που οδήγησε στο θάνατο 353.000 ψυχές.
Τι λέει το περιβάλλον του παίκτη
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, από το περιβάλλον του παίκτη, τονίζεται ότι η ανάρτηση αυτή δεν έχει πολιτική χροιά αλλά αφορά μόνο τη γιορτή του αθλητισμού και της νεολαίας στη γειτονική χώρα.
Θυμίζουμε ότι πέρσι τέτοιον καιρό, ο Παναθηναϊκός είχε αποκλείσει τον Τούρκο ποδοσφαιριστή Σαμέτ Ακαϊντίν από την αποστολή για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, λόγω ανάρτησης που έκανε στο Instagram με φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ, ανήμερα της 19ης Μαΐου.