Αρκούδα «έκοβε» βόλτες σε προαύλιο σχολείου στην Καστοριά - Σε απόσταση αναπνοής οι κάτοικοι
Αναστάτωση στην Καστοριά από την εμφάνιση αρκούδας σε αυλή σχολείου στο Νεστόριο

Μια απρόσμενη επίσκεψη, και μάλιστα σε έναν χώρο που συχνάζουν παιδιά, κατέγραψαν οι κάτοικοι του Νεστορίου στην Καστοριά. Μια αρκούδα έκανε την εμφάνισή της στον προαύλιο χώρο του Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής, προκαλώντας, όπως είναι λογικό, αναστάτωση. Το συμβάν αυτό, δεν είναι το πρώτο. Μάλλον, αναδεικνύει το πόσο συχνά πλέον βλέπουμε άγρια ζωή κοντά σε κατοικημένες περιοχές.
Το περιστατικό, βίντεο του οποίου εξέδωσε η ΕΡΤ, δείχνει το άγριο ζώο να κυκλοφορεί στην αυλή του σχολείου ψάχνοντας κάτι. Πολύ πιθανόν, τροφή. Η παρουσία της όπως ήταν φυσικό προκάλεσε τρόμο στους περίοικους που την κοιτούσαν αβοήθητοι. Ευτυχώς, η αρκούδα, μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία ανθρώπων, τράπηκε άμεσα σε φυγή.
Δείτε την εμφάνιση της αρκούδας:

Η αναγκαιότητα μέτρων για την άγρια ζωή
Αυτές οι εμφανίσεις, σε σημεία που δεν θα περιμέναμε, όπως στην προκειμένη περίπτωση ένας σχολικός χώρος, ακόμα κι αν είναι κλειστός, αναδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη για λήψη ουσιαστικών μέτρων. Πρέπει να βρεθούν τρόποι απώθησης των ζώων αυτών από τον οικιστικό ιστό.
Το γεγονός έχει πυροδοτήσει συζητήσεις και έντονο προβληματισμό στην κοινότητα της Καστοριάς, με τον κύριο άξονα των συζητήσεων να περιστρέφεται γύρω από την ασφάλεια και, φυσικά, την αναγκαία συνύπαρξη ανθρώπων και άγριας ζωής.