Χρήστος Νικολόπουλος: Θεωρώ ρατσιστικό αυτό που γίνεται εναντίον της Γλυκερίας
Ο γνωστός μουσικοσυνθέτης υποστηρίζει τη Γλυκερία για τη συναυλία στο Ισραήλ και δηλώνει υπέρ της ελευθερίας έκφρασης των καλλιτεχνών.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος μίλησε για την ακύρωση της συμμετοχής του στη συναυλία που θα πραγματοποιηθεί στο Ισραήλ και για την επιλογή της Γλυκερίας να μην ακυρώσει την εμφάνισή της.
«Όταν κλείσαμε τη συναυλία αυτή, καταρχάς θα πηγαίναμε σε φεστιβάλ, για τον λαό του Ισραήλ, όχι γι’ αυτούς που πολεμάνε και είμαστε κι εμείς εναντίον. Κλείσαμε τη συναυλία στην εκεχειρία και προβλέψαμε πως, σε περίπτωση που αλλάξουν τα πράγματα, να μην πάμε και δεν πήγαμε» επισήμανε αρχικά για την Γλυκερία ο Χρήστος Νικολόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή «Buongiorno» και στην Φαίη Σκορδά.
Κάθε καλλιτέχνης έχει τα δικά του πιστεύω
«Δεν έχω θέση τι θα αποφασίσει ο καθένας, όμως το θεωρώ ρατσιστικό αυτό που γίνεται εναντίον της. Δεν μου αρέσει να κατευθύνουν έναν καλλιτέχνη, όπως θέλουν κάποιοι τι να κάνει», συνέχισε ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης.
«Μπορεί τα πιστεύω της να είναι τέτοια και να θέλει να πάει. Ποιοι θα πρέπει να την κατευθύνουν, λοιπόν; Δεν μπορώ να το καταλάβω καθόλου» συμπλήρωσε.
«Εν πάση περιπτώσει, όσον αφορά εμένα ακύρωσα τη συμμετοχή μου. Ο καθένας διαλέγει. Ακόμα και οι ίδιοι οι πολίτες του Ισραήλ διαδηλώνουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες εναντίον της ίδιας τους της κυβέρνησης. Είμαστε εναντίον του πολέμου. Είμαι υπέρ της ειρήνης, υπέρ ενός κράτους της Παλαιστίνης. Ο καθένας καλλιτέχνης έχει δικά του πιστεύω. Δεν μπορώ να εκφράσω εγώ τι πιστεύει ο καθένας. Έτσι είναι οι δημοκρατίες».