Ο Ντόναλντ Τραμπ να παίζει γκολφ κάτω από τον τίτλο του πρωτοσέλιδου των NYT «Οι θάνατοι στις ΗΠΑ πλησιάζουν τους 100.000, μια ανυπολόγιστη απώλεια», είναι η εικαστική διαμαρτυρία πολλών καλλιτεχνών στις ΗΠΑ για την τραγωδία που συντελείται λόγω του νέου κορονοϊού. Υπενθυμίζεται πως την ώρα που κυκλοφορούσε η εφημερίδα με τον συγκλονιστικό τίτλο, ο Αμερικανός πρόεδρος ταξίδευε στη Βιρτζίνια για να παίξει γκολφ. Λίγες ημέρες μετά κι έπειτα από πρωτοβουλία του εικονογράφου Steve Brodner, ο οποίος μέσω Twitter απηύθυνε έκκληση για «μαζική καλλιτεχνική διαμαρτυρία», πολλοί καλλιτέχνες πρόσθεσαν την πινελιά τους στο συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο: Ζωγράφισαν τον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ να παίζει γκολφ.

«Ήταν μία ιδέα που ήθελα να κάνω μόνος μου. Έπειτα σκέφτηκα πως ήταν τόσο μπροστά που όλοι θα ήθελα να να την κάνουν. Το γκολφ ως φόντο μιας βαθιάς απώλειας και οδύνης» τόνισε ο Brodner στο Artnet.

«Ήμουν τόσο απογοητευμένος και τόσο συγκινημένος από το τεράστιο μέγεθος όλων αυτών των ονομάτων των ανθρώπων που πέθαναν από αυτόν τον ιό, που ήθελα κάτι να κάνω. Προσβλέπουμε στην καθοδήγηση από τους ηγέτες μας όταν είμαστε αβοήθητοι και όταν έστρεψα το βλέμμα μου στον δικό μας, έπαιζε γκολφ. Ήταν κάτι πέρα από έλλειψη σεβασμού σε όλες τις ζωές που χάθηκαν» εξήγησε, με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο Artnet News, ο Marcel Djama, ένας από τους καλλιτέχνες που έσπευσαν.

«Είναι σημαντικό να πεις την αλήθεια» τόνισε ο Brodner, ο εμπνευστής της ιδέας. «Ο Τραμπ έχει δείξει ανικανότητα, επιπολαιότητα, αναλγησία στο να ψεύδεται, και απόλυτη έλλειψη συμπόνιας σε καιρούς σοβαρής κρίσης για τη χώρα. Πολλοί είναι νεκροί λόγω αδράνειας στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

«Η διάσταση της απώλειας είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή. Πώς είναι να υπάρχουν 100.000 νεκροί; Οι ΝΥΤ έκαναν μια προσπάθεια να αποτυπώσουν το μέγεθος με αυτή την ιδέα. Η δική μας προσθήκη προχώρησε την ιδέα, ενώ παράλληλα τονίζεται η αποτυχία του Λευκού Οίκου να ηγηθεί» εξηγεί ο Brodner. Επιπλέον, ο Brodner τιμά τους νεκρούς τού κορονοϊού με μία σειρά αποκαλούμενη «MISSING», όπου καθημερινά ποστάρει στο Instagram ένα σκίτσο ενός νέου θύματος της Covid-19.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις