Τα έσοδα της κοινωνικής ασφάλισης θα ενισχυθούν με την αντικατάσταση των μνημονίων από ένα εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης, αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Στρατούλης με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

Ο κ. Στρατούλης,με το ίδιο έγγραφο, ενημερώνει ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα την τριμερή χρηματοδότηση, με στόχο να ενισχυθεί η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Ο αναπληρωτής υπουργός απαντά εγγράφως, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου στις 19 Μαΐου (σ.σ. είχε κατατεθεί αναφορά ιδιώτη από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Νίκο Νικολόπουλο) ότι προβλέπεται αποκατάσταση του δημόσιου καθολικού – αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης με κατάργηση ή τροποποίηση διατάξεων όπου αυτό απαιτείται, με σεβασμό σε όλα τα θεμελιωμένα, σύμφωνα με το νόμο συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Όπως λέει, «η αποκατάσταση των συντάξεων και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των ασφαλισμένων θα γίνει σταδιακά με βάση τους ρυθμούς επανεκκίνησης και ανάκαμψης της οικονομίας με πρώτη προτεραιότητα τους χαμηλοσυνταξιούχους».

«Τα έσοδα της κοινωνική ασφάλισης θα ενισχυθούν με την αντικατάσταση των μνημονίων από ένα εθνικό, αναπτυξιακό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και με τη μείωση της ανεργίας, των οποίων η πραγματοποίηση θα επιδιωχθεί μέσω και έκτακτων προγραμμάτων απασχόλησης.

Το ίδιο θα συμβεί και με την επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ μηνιαίως, την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τους αποτελεσματικότερους ελέγχους στην αγορά εργασίας, τον περιορισμό των ελαστικών και άτυπων μορφών εργασίας προς όφελος θέσεων εργασίας πλήρους και σταθερής εργασίας, τη δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής και την πάταξη της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός και ενημερώνει ότι «ταυτόχρονα η κυβέρνηση, για να ενισχυθεί η δημόσια χρηματοδότηση της κοινωνικής ασφάλισης, θα επαναφέρει σε ένα συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα την τριμερή χρηματοδότησή της και θα την ενισχύσει, ως μέτρο σταδιακής αποκατάστασης των λεηλατηθέντων από το καταστροφικό PSI αποθεματικών της, με συμπληρωματικούς δημόσιους πόρους, που δεν θα επιβαρύνουν τους φορολογούμενους και τους καταθέτες των τραπεζών».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις