Αίσθηση προκαλεί αποκάλυψη, μέσω του Reuters, δύο υψηλόβαθμων τραπεζιτών που κάνουν λόγο για προειδοποίηση εκ μέρους του επικεφαλής της ΤτΕ για μια “δύσκολη Τρίτη“, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής τη Δευτέρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Στουρνάρας συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με υψηλόβαθμους τραπεζίτες την Παρασκευή, για να συζητήσουν τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο, ύστερα από τη μεγάλη εκροή καταθέσεωνπου ξεπέρασαν το 1 δισ. ευρώ ημερησίως, προς το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με το Reuters, προειδοποίησε τους τραπεζίτες να προετοιμαστούν για μια “δύσκολη ημέρα”, εάν η ελληνική κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία τη Δευτέρα.

Οι ίδιες πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο ότι ο Γ. Στουρνάρας δεν μίλησε για επιβολή capital controls, αλλά κατέστησε σαφές ότι η κατάσταση θα είναι σοβαρή.

“Τα πράγματα είναι δύσκολα”, δήλωσε ένας εκ των δύο τραπεζιτών, που μίλησαν στο Reuters.

“Εάν δεν υπάρξει συμφωνία, ένας Θεός ξέρει πώς θα μοιάζει η Τρίτη. Ακόμη και η ΕΚΤ δεν είναι σίγουρη για τον οδικό χάρτη”, πρόσθεσε.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδας επιβεβαίωσε τη συνάντηση, αλλά αρνήθηκε να σχολιάζει τι συζητήθηκε.
Συνεδριάζει η ΕΚΤ

Λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών τη Δευτέρα, καθώς και την εξίσου σημαντική Σύνοδο Κορυφής που αναμένεται μέσα στην ίδια μέρα, πρόκειται να συνεδριάσει το ΔΣ της ΕΚΤ με θέμα την έκτακτη παροχή ρευστότητας στις ελληνικές τράπεζες μέσω του ELA.

Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 ώρα Ελλάδος.

Νωρίτερα την Παρασκευή, το ΔΣ της ΕΚΤ προχώρησε σε επιπλέον αύξηση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών κατά 3,3 δισ. ευρώ, κατά την έκτακτη τηλεδιάσκεψη του ΔΣ που αποφασίστηκε μετά το άκαρπο Eurogroup της Πέμπτης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις