Οι λοιμωξιολόγοι αποφασίζουν για την τύχη τεράστιων επενδύσεων και χιλιάδων εργαζομένων. Αυτή είναι η νέα πραγματικότητα και ο Ιούνιος μπήκε με μεγάλη αγωνία για τα ελληνικά ξενοδοχεία. Ο λόγος για τα μεγάλα και πολυτελή, οι υπεύθυνοι των οποίων παρακολουθούν όλο αυτό το διάστημα με κομμένη την ανάσα όλα τα νέα στοιχεία για τον κορονοϊό.

Μία από τις πισίνες του Four Seasons της Ελλάδας, στη μαγευτική Βουλιαγμένη

Όπως περιγράφει στο flash.gr ο διευθυντής ενός μεγάλου πεντάστερου ξενοδοχείου της Πελοποννήσου «η χειρότερη στιγμή δεν ήταν οι ακυρώσεις ή η απαγόρευση των πτήσεων αλλά όταν άρχισε να διαμορφώνεται η πεποίθηση ότι οι κεντρικοί κλιματισμοί των μεγάλων κτιρίων ενδέχεται να ενοχοποιούνται για την μεταφορά του ιού. Τότε πιστέψαμε πως έχουμε «τελειώσει» μέχρι να βρεθεί εμβόλιο ή φάρμακο, δηλαδή οριστικά, δεδομένου ότι πολλές επιχειρήσεις ήδη κινδυνεύουν με λουκέτο με τόσα βάρη, δάνεια και μηδενικά έσοδα. Ευτυχώς αυτό διασκεδάστηκε στην κοινή γνώμη αυτό με την λειτουργία των εμπορικών κέντρων αλλά και την σχεδόν απόλυτη ύφεση της πανδημίας στη χώρα»

Το roof garden GB του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετάνια

Ελάχιστα πολυτελή ξενοδοχεία άνοιξαν 1η Ιουνίου, πρώτη μέρα λειτουργίας των 12μηνων και αν ο καιρός είναι οιωνός η χθεσινή επίμονη καταιγίδα δεν δημιουργεί αισιοδοξία στους ανθρώπους του κλάδου. Αρκεί να περάσει κανείς έξω από το εμβληματικότερο ξενοδοχείο της πλατείας Συντάγματος, τη «Μεγάλη Βρεταννία» που θα παραμείνει κλειστή σίγουρα μέχρι και τις 15 Ιουνίου για να αντιληφθεί την έλλειψη τουριστικής κανονικότητας σε μια Ελλάδα όπου ο τουρισμός τελικά είναι κομμάτι του DNA μας περισσότερο και από όσο πιστεύαμε.

Το roof garden του NJV Αthens Plaza

Κλειστό και το «King George» ενώ αντοχή αλλά με κόστος επέδειξε το «NJV Αthens Plaza» συμφερόντων του ομίλου Βαρδινογιάννη, που παρέμεινε ανοιχτό όλο το προηγούμενο διάστημα. Λίγο ανατολικότερα κλειστό παραμένει έως τις 15 Ιουνίου  το  «Hilton» των ομίλων ΤΕΜΕΣ (Kωνσταντακόπουλος)- Olayan, όπως και το γειτονικό «Divani Caravel» του ομίλου Διβάνη που μετρά απώλειες και από συνέδρια και εκδηλώσεις που κυριαρχούσαν μέχρι πέρσι τέτοιο καιρό στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ανάσα αποτέλεσε χθες το άνοιγμα του «Divani Apollon Palace» στο Καβούρι, το οποίο, έχει δική του παραλία και είναι το πρώτο από τα ξενοδοχεία του ομίλου που ανοίγουν για τη φετινή τουριστική σεζόν. Νοτιότερα στη λεωφόρο Συγγρού το πολυτελές Grand Hyatt, του ομίλου Hyatt εξακολουθεί κλειστό όπως και το «Athens Marriott» που διοίκηση και εργαζόμενοι ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου.

Άποψη της παραλίας στο Καβούρι από το Divani Apollon Palace

Κλειστό μέχρι και τις 20 Ιουνίου και το πεντάστερο «Wyndham Grand» στην πλατεία Καραϊσκάκη, του αμερικανικού ξενοδοχειακού ομίλου της Wyndham που επένδυσε πολύ τα τελευταία χρόνια και από ότι μαθαίνουμε αποτελεί βασικό συνομιλητή της κυβέρνησης για μια σειρά ζητημάτων που αφορούν την στήριξη και την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων του κλάδου.

Το «Novotel» της Accor και το «Academia» της Marriott θα ανοίξουν ακόμα πιο αργά τον Ιούλιο. Σύντομα ανοίγει το «St. George Lycabettus» που έχει δημιουργήσει φήμη στην εστίαση. Την Παρασκευή 12 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να ανοίξει τις πύλες του «Four Seasons» της Ελλάδας, στον παλιό «Αστέρα» Βουλιαγμένης.

Το ονειρικό Four Seasons στη Βουλιαγμένη

Δυσκολίες άνευ προηγουμένου και στην Θεσσαλονίκη

Το εμβληματικό «Makedonia Palace»  παραμένει κλειστό, το «Hyatt Regency Thessaloniki» και το «Lazart Hotel» προετοιμάζονται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, ενώ άνοιξε χθες με στόχευση στους Έλληνες επισκέπτες, το «Domotel Olympia», του ομίλου Domotel Hotel & Resorts.

Το εμβληματικό Makedonia Palace

Τέλος το «Electra Palace Thessaloniki», θα ξανανοίξει τον Ιούλιο.

Μοριακά τεστ σαν σφηνάκια για τα πολυτελή Resort

H Grecotel θα ανοίξει κατά πληροφορίες 20 ξενδοχεία με πρώτα τον Ιούλιο τα «Cape Sounio» στην Αττική, «Riviera Olympia & Aquapark» στην Κυλλήνη με τα ξενοδοχεία «Μandola Rosa»,

Το μαγευτικό Cape Sounio

«Olympia Riviera» και «Oasis», το «Casa Marron» στην Αχαΐα, τα ξενοδοχεία στην Κρήτη όπως και τα«Filoxenia» στην Καλαμάτα και «Mykonos Blu» στο νησί των ανέμων.

Μπαλκόνι με θέα στο Mykonos Blu

Υπό τους νέους όρους που θέτει η συγκυρία και τηρώντας αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής θα ανοίξει τις πύλες του ώστε να υποδεχτεί πελάτες το εμβληματικό Costa Navarino στη Μεσσηνία, καθώς θα ανοίξει τα The Westin Resort Costa Navarino και The Romanos, a Luxury Collection Resort όπως ενημέρωσε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Άποψη του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino

«Εκτός από τα πρωτόκολλα που απαιτούνται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) και τις Ελληνικές Αρχές, στην Costa Navarino θα εφαρμόσουμε ακόμη πιο ενισχυμένα μέτρα, ώστε οι επισκέπτες και οι συνεργάτες μας, να νιώθουν ασφαλείς. Είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας», τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, Στέφανος Θεοδωρίδης.

Το εστιατόριο Barbuni στο Costa Navarino

Ενδεικτικά τα ξενοδοχεία στην Costa Navarino θα υιοθετήσουν το πρωτοποριακό σύστημα που ανέπτυξε η Marriott, η οποία μέσα από την πρωτοβουλία ‘Commitment to Cleanliness’, θέτει νέα πρότυπα και προδιαγραφές για τη διαχείριση της καθαριότητας και υγιεινής στη φιλοξενία. Επιπλέον μέτρα που λαμβάνει η Costa Navarino, περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων: 

  • δημιουργία Ιατρικού Κέντρου που θα λειτουργεί 24/7
  • θερμομέτρηση σε επισκέπτες, συνεργάτες και προμηθευτές κατά την είσοδο
  • μοριακά τεστ στους συνεργάτες σε τακτά διαστήματα
  •  πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για απολυμάνσεις
  • πρόσληψη επιπλέον συνεργατών συνολικά λόγω των αυξημένων αναγκών σε θέματα υγιεινής και ασφάλειαςζ

Αντίστοιχα πρωτόκολλα έχουν ενσωματώσει και τα περισσότερα ξενοδοχεία που προαναφέραμε με τα μοριακά τεστ να κυριαρχούν στις παροχές προκειμένου οι επισκέπτες να ελέγχονται όποτε νιώσουν το παραμικρό,

Κριτήριο η οδική πρόσβαση

Οι μεγάλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι της χώρας μας λοιπόνανακοινώνουν το σταδιακό άνοιγμα των ξενοδοχείων τους, με έμφαση στις μονάδες που έχουν οδική πρόσβαση.

Για παράδειγμα η Domotel Hotels & Resort, ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει σταδιακά τις εγκαταστάσεις της από τον Ιούνιο, πρωτίστως αυτές που έχουν οδική πρόσβαση.

To Domotel Agios Nikolaos στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Πρόκειται για τα Domotel Kastri (Αθήνα), Domotel Olympia (Θεσσαλονίκη), Domotel Xenia Volos (Βόλος), Domotel Arni (Καρδίτσα), Domotel Agios Nikolaos (Σύβοτα) και Domotel Anemolia (Αράχωβα).

Δωμάτιο του Domotel Anemolia στην δροσερή Αράχωβα

Επίσης, η εταιρεία Aqua Vista Hotels ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τα ξενοδοχεία που διαχειρίζεται στις Κυκλάδες, ήτοι τις μονάδες σε Σαντορίνη, Μύκονο, Νάξο και Πάρο.

Ο «αιμοδότης» της ελληνικής οικονομίας

Ο λόγος για τον τουρισμό. Αυτή η φράση κλισέ της δεκαετίας του 80 αποδείχτηκε ακριβής με τον πιο εμφατικό τρόπο με αφορμή την πανδημία του κορονοϊού.

Αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρίες, εταιρίες ενοικιάσεως αυτοκινήτων, εστίαση, φιλοξενία και ένα σωρό άλλες δοκιμάστηκαν και δοκιμάζονται από την πανδημία. Στα τέλη Ιουλίου θα γνωρίζουμε τι έχει περισωθεί για όλους από αυτή την πανθομολογούμενη καταστροφή.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις