Νέα ανατροπή έρχεται σχετικά με τα προϊόντα που θα επιτρέπεται να πωλούν τα σούπερ μάρκετ κατά την περίοδο της καραντίνας. Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες μέρες πλήθος διαρκών προϊόντων όπως χαλιά, παιχνίδια, ρούχα, κουβέρτες κτλ σταμάτησαν να πωλούνται από τα σούπερ μάρκετ στο πλαίσιο του αθέμιτου ανταγωνισμού. Ωστόσο, όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, νέες αλλαγές αναμένονται.

Συγκεκριμένα, σε δήλωσή του στο Blue Sky ανέφερε ότι έρχονται αλλαγές, εν όψει του κύματος ψύχους που αναμένεται στην χώρα. «Το πρωί θα βγει σε ΦΕΚ, εν όψει του επερχόμενου ψύχους, θα επιτρέψουμε να πωλούν κουβέρτες, παντόφλες, θερμαντικά σώματα κ.α. Ο,τι προβλέπεται στον ΚΑΔ», είπε ο Α. Γεωργιάδης. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πώληση των εν λόγω προϊόντων θα γίνει κατ’εξαίρεση και για τρεις ημέρες.

Ο υπουργός τόνισε πως την κυβέρνηση υπάρχει «μεγάλη αγωνία και ευθύνη να ανοίξουν τα καταστήματα στις γιορτές». Σημείωσε πως «πρέπει να περιοριστεί η καραντίνα. Αν ελεγχθεί η πανδημία, τότε θα επιβιώσει το εμπόριο. Σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα». Επιπλέον, ο υπουργός τόνισε πως γίνεται «μάχη επιβίωσης για το λιανεμπόριο» καθώς και ότι «δεν είναι ώρα για γκρίνια, φασαρία και αντιπολίτευση, αλλά ώρα για ενότητα για να περάσουμε απέναντι».

Σχετικά με τα φαινόμενα αισχροκέρδειας, ο Α. Γεωργιάδης, σημείωσε πως σήμερα περνάει από την Βουλή διάταξη που δίνει στο υπουργείο Ανάπτυξης το δικαίωμα να ελέγχουν το ποσοστό κέρδους που είχε μια εταιρία από τον Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα και αν αυτό υπερβαίνει το 20%, θα επιβάλλονται πρόστιμα.

Ωράριο λειτουργίας

Διευκρινίσεις εξέδωσε το πρωί της Παρασκευής το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων σχετικά με τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα. Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, επιβεβαίωσε ότι με το ολικό lockdown που θα τεθεί σε ισχύ απόψε το βράδυ, μαζί με τα σούπερ μάρκετ ρολά θα κατεβάζουν και τα μίνι μάρκετ, αλλά και τα ψιλικατζίδικα.

Στις νέες οδηγίες αναφέρεται αναλυτικά τι θα ισχύει για τα καταστήματα τροφίμων, τα συνεργεία, τα φαρμακεία και τα περίπτερα, ενώ δίνεται η δυνατότητα τα delivery να λειτουργήσουν μέχρι και τη 1 τα ξημερώματα.

Σχετικά με το take away ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι θα λειτουργεί έως τις 21:00, ενώ από εκείνη την ώρα κι έπειτα θα λειτουργεί μόνο το delivery.

Οι νέες οδηγίες:

  • Τα καταστήματα τροφίμων (π.χ. super market, mini market, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία), τα φαρμακεία και τα συνεργεία αυτοκινήτων θα λειτουργούν έως τις 20:30.
  • Ειδικά για τις υπεραγορές τροφίμων (super market) και τα mini market διευκρινίζεται ότι μπορούν να παρέχουν τις υπηρεσίες delivery και μετά τις 20:30 και έως τη 1 μετά τα μεσάνυχτα.
  • Τα περίπτερα μπορούν να λειτουργούν καθ’ όλο το 24ωρο.
  • Σημειώνεται ότι την Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2020 αναστέλλεται η λειτουργία κάθε εμπορικού καταστήματος που λειτουργεί σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 16 του ν. 4177/2013 (Α’ 173).
Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις