Την εισαγωγή ενός νέου μοντέλου εργασίας το οποίο δίνει τη δυνατότητα στον εργαζόμενο να επιλέξει ανάμεσα σε τρία διαφορετικά μοντέλα ευέλικτης εργασίας, ανακοίνωσε η Blueground, μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρίες στο χώρο του real estate και της τεχνολογίας. H Blueground ξεκίνησε από λίγα διαμερίσματα στην Αθήνα το 2013 και πλέον έχει παρουσία σε Ελλάδα, ΗΠΑ, Μ. Βρετανία, Γαλλία, Αυστρία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία.

Ειδικότερα μέσω του Blueground Nomads, οι εργαζόμενοι της εταιρίας έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στα τρία μοντέλα ευέλικτης εργασίας:

•‘Work From Anywhere’: Οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να διαμορφώσουν οι ίδιοι το πρόγραμμά τους αναλόγως με τις προσωπικές ανάγκες και προτιμήσεις τους, σε συνάρτηση με τις ανάγκες των ρόλων τους. Οι επιλογές κυμαίνονται ανάμεσα σε εργασία πέντε ημέρες την εβδομάδα σε ένα από τα γραφεία της Blueground παγκοσμίως, πλήρη τηλεργασία, καθώς και ένα ενδιάμεσο υβριδικό μοντέλο (1-4 ημέρες την εβδομάδα στο γραφείο). Οι εργαζόμενοι μπορούν πραγματικά να εργαστούν από οπουδήποτε, ωστόσο αν επιλέξουν να ζήσουν και να εργαστούν σε μια από τις παγκόσμιες αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται η Blueground, μπορούν επιπλέον να επωφεληθούν από ειδικές τιμές για ενοικίαση διαμερισμάτων Blueground. (Όλοι οι άνθρωποι της Blueground λαμβάνουν ήδη δύο εβδομάδες δωρεάν διαμονή σε ένα διαμέρισμα Blueground κάθε χρόνο).

•‘Short – or Long – Term Assignment’: Η Blueground πιστεύει ότι το να ζεις και να εργάζεσαι σε ένα νέο μέρος ωφελεί το μυαλό και το πνεύμα, γι’ αυτό προτρέπει τους υπαλλήλους της να αναλαμβάνουν εθελοντικά είτε βραχυπρόθεσμες είτε μακροπρόθεσμες αναθέσεις σε όλο τον κόσμο, με απώτερο στόχο την προσωπική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Η διάρκεια των αναθέσεων εξαρτάται από τα projects που προκύπτουν και ποικίλλει από δύο μήνες έως ένα έτος.

•‘International Transfer’: Ο τρίτος πυλώνας της νέας πρωτοβουλίας της Blueground είναι οι διεθνείς μεταθέσεις. Οι εργαζόμενοι της Blueground μπορούν να συνεχίσουν την καριέρα τους σε μια από τις θυγατρικές της εταιρείας σε άλλη χώρα. Καθώς πρόκειται για μόνιμες μεταθέσεις, για τη διαχείρισή τους ακολουθείται εσωτερική διαδικασία πρόσληψης.

«Η ευελιξία, η εξερεύνηση και η ελευθερία του να επιλέγει κανείς πώς και πού θα ζήσει τη ζωή του είναι στο επίκεντρο του επιχειρηματικού μοντέλου της Blueground», δήλωσε ο Αλέξανδρος Χατζηελευθερίου, συνιδρυτής και CEO της Blueground. «Έχοντας ζήσει σε 15 πόλεις σε όλο τον κόσμο, αισθάνομαι ότι η έκθεση σε διαφορετικές γεωγραφίες και πολιτισμούς διευρύνει τους προσωπικούς ορίζοντες και βοηθά τα άτομα να εξελίσσονται. Μέσω του προγράμματος Blueground Nomads, καταργούμε τα εμπόδια και παρέχουμε στους ανθρώπους μας επιλογές, ευκαιρίες και εργαλεία για να επιλέξουν το καλύτερο περιβάλλον εργασίας για εκείνους».

Στην Ελλάδα, η Blueground έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο επιλεγμένων διαμερισμάτων στις πιο δημοφιλείς περιοχές στο κέντρο, στα Βόρεια και Νότια Προάστια της Αθήνας, τα οποία επιπλώνει και εξοπλίζει πλήρως και, στη συνέχεια, τα παρέχει σε όλους όσους αναζητούν το επιπλωμένο διαμέρισμα για να μείνουν από ένα μήνα μέχρι μερικά χρόνια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις