Καλπάζουν οι τιμές σε βασικά είδη διατροφής όπως το τυρί, το γιαούρτι και το γάλα με το καλάθι του νοικοκυριού να επιβαρύνεται ολοένα και περισσότερο.

Χαρακτηριστικό είναι το ρεπορτάζ του MEGA που παρουσιάζει την εξέλιξη των τιμών από τον Δεκέμβριο του 2021 μέχρι τον Οκτώβριο του 2022. Η φέτα από τα 8,5 ευρώ εκτινάχθηκε στα 11 ευρώ ενώ τεράστια είναι η διαφορά της τιμής στο πρόβειο γάλα.

Μάλιστα, το γάλα έχει καταστεί είδος υπό εξαφάνιση, καθώς η παραγωγή του έχει γίνει αρκετά κοστοβόρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει ανησυχία για σοβαρές ελλείψεις και στα παράγωγά του.

Η αύξηση στις τιμές των πρώτων υλών δυσκολεύει αρκετά την καθημερινότητα για τους εκτροφείς, με τον κίνδυνο να κλείσουν φάρμες και εργοστάσια που διατηρούν από γενιά σε γενιά, όπως αναφέρει σχετικό ρεπορτάζ του MEGA.

Η πορεία των τιμών

Έρχονται νέες αυξήσεις

Οι τιμές των βασικών αυτών προϊόντων όχι μόνο δεν πέφτουν αλλά όπως αναφέρει (MEGA) ο τυροκόμος, Στέφανος Βακόνδιος, επίκειται και νέο κύμα αυξήσεων.

«Οι τιμές αυτές θα ξεκινήσουν τη νέα χρονιά (…) άρα περιμένουμε και άλλη αύξηση, γιατί ακόμα δεν έχουμε αγοράσει με την νέα τιμή. Θα έρθουν και άλλες αυξήσεις. Είναι δύσκολα, και οι τιμές αυτές δεν έχουν κλείσει ακόμα με τους παραγωγούς. Είναι σειρά των κτηνοτρόφων να μπουν στο παιχνίδι, είμαι και εγώ κτηνοτρόφος. Έχουμε πονέσει πάρα πολύ με αυτό το θέμα. Οι ζωοτροφές κάθε βδομάδα αυξάνονται κατά 1 λεπτό», είπε.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις