Ο φόβος ενός προστίμου αξίας 80 ευρώ οδήγησε αρκετό κόσμο σε βενζινάδικα και καταστήματα με αξεσουάρ αυτοκινήτου για να προμηθευτούν αντιολισθητικές αλυσίδες, σχηματίζοντας ουρές τις δύο προηγούμενες ημέρες.

Φυσικά η ζήτηση είναι… συνοδεία με την αύξηση στις τιμές και κάτι ανάλογο συνέβη και στην περίπτωση των αντιολισθητικών αλυσίδων, η τιμή των οποίων αυξήθηκε σημαντικά.

Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών, σε πολλές περιπτώσεις για να πουλήσουν οι έμποροι, τους έδιναν αλυσίδες διαφορετικές από αυτές που ζητούσαν και όταν πήγαν να τις βάλουν στο αυτοκίνητό τους δεν έμπαιναν.

Στην Ελλάδα οι πιο ακριβές αλυσίδες

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, η αύξηση στις τιμές των αντιολισθητικών αλυσίδων σοκάρει ειδικά αν κανείς λάβει υπόψιν πως στο εξωτερικό οι μισθοί είναι υψηλότεροι.

Αλυσίδες χιονιού, ίδιας μάρκας, ίδιας διάστασης, έχουν στην Ελλάδα 400 ευρώ, ενώ στην Ιταλία 289,51 ευρώ και στην Ολλανδία 368,99€.

Ανάλογη είναι η εικόνα και στις χιονοκουβέρτες. Οι ίδιες γαλλικές χιονοκουβέρτες έχουν στην Ελλάδα 150 ευρώ, στην Ελβετία 128,95 και στη Μεγάλη Βρετανία μόλις 92,35.

Το χάσμα στις τιμές ανάμεσα στην Ελλάδα και όλο τον υπόλοιπο πλανήτη υπάρχει και σε ιταλικής κατασκευής χιονοαλυσίδες που στην Ελλάδα έχουν 226,60 και στην Βρετανία 195,88 ευρώ.

Πρακτικά, για ακόμα μία φορά, είναι αδύνατον το οτιδήποτε να πωλείται αν όχι φτηνότερα από την υπόλοιπη Ευρώπη, έστω σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με την υπόλοιπη κοινή αγορά που, όπως φαίνεται, ισχύουν εντελώς διαφορετικοί κανόνες από ό,τι στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις