Η Ελλάδα κατέκτησε για μια ακόμη χρονιά τη δεύτερη θέση στη λίστα με τις παραλίες που πήραν «Γαλάζια σημαία» ανάμεσα σε 47 χώρες. Φέτος, 497 ελληνικές παραλίες, 14 μαρίνες και 6 τουριστικά σκάφη «βραβεύτηκαν» με τη Γαλάζια σημαία. Σύμφωνα με τα στοιχεία πρώτη σε Γαλάζιες σημαίες είναι η Ισπανία και τρίτη η Τουρκία.

Αν κάποιος ζει στην Αθήνα και ψάχνει μια καθαρή παραλία για να απολαύσει το μπάνιο του μπορεί να επιλέξει μία από τις 19 παραλίες της Αττικής της λίστας. Ωστόσο εάν ζεις στην Αθήνα και θέλεις να κολυμπήσεις σε μία παραλία με Γαλάζια σημαία δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις για να την βρεις. Οι παραλίες διαθέτουν επίσης ξαπλώστρες και μπιτς μπαρ.

Οι παραλίες στην Περιφέρεια Αττικής με γαλάζια σημαία:

  • Δύο παραλίες στο δήμο Μαραθώνα

Μπρεξίζα
Σχινιάς/Καράβι

  • Δήμος Σπάτων-Αρτέμιδος

Διασταύρωση
Λίμνη

  • Μία παραλία στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας

Αυλάκι

  • Δήμος Σαρωνικού

Λαγονήσι 1-Grand Beach/ Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 2-Mediterraneo/Grand Resort Lagonissi
Λαγονήσι 3-Κοχύλια/ Grand Resort Lagonissi
Μαύρο Λιθάρι/Eden Beach

  • Δήμος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Αστέρας Βουλιαγμένης/Astir Beach Vouliagmenis
Βάρκιζα
Βούλα Α
Βουλιαγμένη

  • Δήμος Γλυφάδας

Αστέρας Γλυφάδας
Γλυφάδα
Γλυφάδα Α
Γλυφάδα Β

  • Παραλία με γαλάζια σημαία στην Αίγινα

Αγ. Μαρίνα

  • Μία παραλία με Γαλάζια σημαία στο δήμο Πόρου

Ασκέλι/Νέα Αίγλη

Σημειώστε ότι η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο και διαδεδομένο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας στον κόσμο, το οποίο απονέμεται από το 1987 σε ακτές και μαρίνες, οι οποίες πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις βράβευσης, με την βράβευση να έχει διάρκεια ενός έτους.

Επιπλέον, για να βραβευθεί μία ακρογιαλιά πρέπει να τηρούνται και τα υπόλοιπα από τα συνολικά 33 κριτήρια (38 για τις μαρίνες και 51 κριτήρια για τα σκάφη), τα οποία αναφέρονται σε καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.