Ένας από τους πιο γνωστούς αδέσποτους σκύλους της Αθήνας σκοτώθηκε από διερχόμενο όχημα στο κέντρο της πρωτεύουσας. Ο Σωκράτης ήταν ένας όμορφος σκύλος που «σύχναζε» στην Ερμού, στην πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους της περιοχής. Ήταν μεγαλόσωμος και μονίμως αναμαλλιασμένος γι’αυτό και πολλοί τον παρομοίαζαν με λιοντάρι.

Παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ήταν πολύ αγαπητός στους κατοίκους των Αθηνών, κανένα σπιτικό δε φαίνεται να βρέθηκε γι’αυτόν και γι’αυτό ακολούθησε τη μοίρα χιλιάδων αδέσποτων ζώων.

Δυστυχώς, ο Σωκράτης σκοτώθηκε στο κέντρο της Αθήνας και βρέθηκε τυχαία από υπάλληλο του δήμου. Η Σεραφίνα Αβραμίδου, δημοτική σύμβουλος εντεταλμένη για τα αδέσποτα του Δήμου Αθηναίων εξήγησε στο zoosos.gr ότι «το ζώο το βρήκε τυχαία υπάλληλος του Τμήματος Αστικής Πανίδας του Δήμου Αθηναίων το πρωί της περασμένης Παρασκευής λίγο μετά το συμβάν. Η γυναίκα κάλεσε την προϊσταμένη και τον κτηνίατρο της υπηρεσίας και οι δύο τους έτρεξαν αμέσως καθώς τα γραφεία μας είναι δίπλα.

Μέχρι να έρθει το βαν να τον παραλάβει για να τον μεταφέρει στο ΔΙ.ΚΕ.Π.Α.Ζ. η προϊσταμένη ρώτησε όσους ήταν στο σημείο για να δει αν υπήρχε αυτόπτης μάρτυρας που θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανεύρεση του εγκληματία οδηγού, αλλά κανένας δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Γι’ αυτό η υπηρεσία μας έχει κάνει αίτημα ώστε να μας δοθεί πρόσβαση στο υλικό των καμερών από την Alpha Bank και την Εθνική Τράπεζα που βρίσκονται επί των οδών Αιόλου και Σοφοκλέους, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουμε να τον βρούμε από εκεί ώστε να προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες. Δυστυχώς ο Σωκράτης δεν τα κατάφερε, θα πρέπει όμως να κάνουμε εμείς ό,τι μπορούμε ώστε να δικαιωθεί έστω και μετά θάνατον. Ήταν ένα από τα σύμβολα της πόλης μας και του το χρωστάμε!».

Ο σύλλογος «Forgotten Strays» επισημαίνει τα παρακάτω: «Την Παρασκευή 20/11 και ώρα 7 με 7.30 το πρωί ένας σκύλος του συντάγματος χτυπήθηκε θανάσιμα από φορτηγό που πέρασε από πάνω του στην κυριολεξία στην Σοφοκλέους 18 στο κέντρο τις Αθήνας το ζώο μεταφέρθηκε άμεσα στο ΔΙΚΕΠΑΖ που πάλεψε για την ζωή του αλλά δυστυχώς σήμερα το πρωί έφυγε για το μεγάλο ταξίδι.

Το ζώο ήταν ο Σωκράτης που έμοιαζε με λιοντάρι

Ψάχνουμε τον δολοφόνο, ήταν ένα πολύ καλό πλάσμα που το αγαπούσαν και το φρόντιζαν πολλοί

Αν κάποιος είδε κάτι ή ξέρει κάτι ας μας στείλει μήνυμα στην σελίδα μας ForgottenStrays.gr

ή ας καλέσει στο 6989518569 ή και μήνυμα στο viper

Το χτύπημα έγινε σίγουρα επίτηδες και τα τραύματα του ήταν πολύ σοβαρά

Παρακαλώ κοινοποιήστε να βρεθεί ο ένοχος».

Δυστυχώς αυτή είναι η τύχη για τα περισσότερα αδέσποτα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να στειρώνουν τα κατοικίδιά τους, ενώ όσοι θέλουν να υιοθετήσουν σκύλο ή γάτα να στραφούν προς τις φιλοζωικές οργανώσεις και να βάλουν για πάντα στο σπίτι (και την καρδιά τους) ένα αδέσποτο ζώο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις