Η γενική συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε με ποσοστό απαρτίας 34,04% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου, παρείχε τις απαιτούμενες εξουσιοδοτήσεις στο ΔΣ, προκειμένου να διενεργήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την υλοποίηση της αύξησης, με ισχύ έξι μηνών από τη λήψη της απόφασης.

Τα κεφάλαια από την ΑΜΚ θα αξιοποιηθούν για την επαναγορά του σχεδόν 34% της αμερικανικής θυγατρικής Intralot Inc, μετά την αναδιάρθρωση δανεισμού τον περασμένο Αύγουστο.

Η ΑΜΚ θα πραγματοποιηθεί υπέρ των παλαιών μετόχων με αναλογία που μένει να καθοριστεί και με διασφαλισμένο στρατηγικό επενδυτή, την αμερικανική Standard General, που θα καλύψει σημαντικό μέρος των αδιάθετων νέων μετοχών.

Μιλώντας στη ΓΣ ο πρόεδρος της Intralot, Σωκράτης Κόκκαλης, σημείωσε πως η επαναγορά των μετοχών της αμερικανικής θυγατρικής έχει ήδη συμφωνηθεί και υπογράμμισε πως έτσι κλείνει ουσιαστικά μια διετία σκληρών διαπραγματεύσεων με τους ομολογιούχους-πιστωτές.

Αναφερόμενος στο ενδιαφέρον από τον στρατηγικό επενδυτή, το χαρακτήρισε δικαιολογημένο καθώς δεν διέθετε δραστηριότητα σε λοταριακά παιχνίδια, όπου η Intralοt έχει ισχυρή παρουσία.

Για έναν κύκλος που κλείνει αλλά και για μια καινούργια εποχή που ανοίγεται για τον όμιλο έκανε λόγο ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Σωκράτης Κόκκαλης, ο οποίος ανέφερε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στην αμερικανική αγορά σε πρώτο χρόνο αλλά και στις υπόλοιπες αγορές.

«Μετά από δύο χρόνια σκληρών και δύσκολων διαπραγματεύσεων κλείνει μια διαδικασία με τους ομολογιούχους της εταιρείας, η οποία εν μέρει έκλεισε με την πώληση ενός ποσοστού της αμερικάνικης θυγατρικής και σήμερα με την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου στοχεύουμε στην επαναγορά των μετοχών αυτών από τους ομολογιούχους η οποία έχει συμφωνηθεί ήδη να γίνει. Η εταιρεία μας είναι μια από τις τρεις που ειδικεύεται στα παιχνίδια λοταρίας και για αυτό το λόγο υπήρξε ένα ενδιαφέρον από τον αμερικανικό στρατηγικό επενδυτή το fund Standard General, το οποίο δραστηριοποιείται στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών και διαθέτει όλες τις δραστηριότητες που σχετίζονται μ τον συγκεκριμένο κλάδο εκτός από τα συγκεκριμένα παιχνίδια. Αυτό δίνει μια μεγάλη δυνατότητα τόσο στο fund όσο και σε εμάς για να αναπτυχθούμε πάρα πολύ δυνατά στην αγορά των ΗΠΑ. Η συγκεκριμένη κίνηση θα ισχυροποιήσει την θέση μας σαν μια παγκόσμια εταιρεία, θέση την οποία τα τελευταία χρόνια είχαμε απωλέσει λόγω των οικονομικών συνθηκών. Είχαμε διάφορες προτάσεις στη συμμετοχή των κεφαλαίων του ομίλου αλλά προτιμήσαμε να συνεργαστούμε με την Standard General και μαζί της να προχωρήσουμε σε κάποιες συζητήσεις για το πως θα αναπτυχθεί η εταιρεία τόσο στις ΗΠΑ, όπου επικεντρώνεται αυτή την στιγμής το ενδιαφέρον μας αλλά και στις υπόλοιπες χώρες. Σήμερα κλείνουμε έναν κύκλο, αυτόν της αναδιάρθρωσης του χρέος της Intralot γενικότερα με ισχυροποίηση της εταιρείας και με την απόκτηση ενός συνεταίρου, ο οποίος έχει σημαντική παρουσία στις ΗΠΑ. Είμαι σίγουρος ότι θα προχωρήσουμε πλέον με άλλες δυνάμεις και προοπτικές μετά την ολοκλήρωση της ΑΜΚ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Κόκκαλης στο πλαίσιο της έκτακτης γενικής συνέλευσης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις