Εσύ ξέρεις πως λέγονται στα ελληνικά τα pop corn;
Όπως και να πεις τα ποπ κορν παραμένουν αγαπημένη συνήθεια για μικρούς και μεγάλους.

Τα ποπ κορν, αποτελούν ένα από τα πιο δημοφιλή σνακ παγκοσμίως. Προέρχονται από ειδική ποικιλία καλαμποκιού, του οποίου οι σπόροι, όταν θερμανθούν, σκάνε και μετατρέπονται σε τραγανά, αφράτα κομμάτια. Η παράδοσή τους ξεκινά από τους ιθαγενείς της Κεντρικής και Νότιας Αμερικής, που τα παρασκεύαζαν εδώ και αιώνες, ενώ σήμερα είναι συνυφασμένα κυρίως με τον κινηματογράφο και την ψυχαγωγία.
Ψάχνοντας για την ελληνική απόδοση της λέξης, βρίσκουμε διάφορες ονομασίες. Στη Θράκη θα τα βρεις ως πατλάκια, στις Σέρρες παπαλούτσες στην Κύπρο θα τα φας σιταροπούλες και στην Κέρκυρα ως κοκονέλες.
Όπως και να πεις τα ποπ κορν παραμένουν αγαπημένη συνήθεια για μικρούς και μεγάλους. Καταναλώνονται αλμυρά ή γλυκά, με ποικίλες προσθήκες όπως βούτυρο, καραμέλα ή τυρί. Είναι σχετικά χαμηλά σε θερμίδες (όταν δεν προστίθεται πολύ λάδι ή ζάχαρη) και πλούσια σε φυτικές ίνες, γεγονός που τα καθιστά πιο υγιεινή επιλογή σε σχέση με άλλα σνακ. Παράλληλα, είναι χωρίς γλουτένη, κάτι που τα κάνει κατάλληλα για άτομα με δυσανεξία.
Στην Ελλάδα, τα ποπ κορν αγαπιούνται ιδιαίτερα στα σινεμά, στις γιορτές και στα παιδικά πάρτι. Εύκολα στην παρασκευή και προσιτά, παραμένουν ένα διαχρονικό σνακ που ενώνει γενιές και δημιουργεί αναμνήσεις. Άλλωστε, ποιος μπορεί να αντισταθεί στον ήχο και το άρωμά τους όταν σκάζουν;