Φωτιά τώρα στην περιοχή Πεντεόρια Φωκίδας - Επιχειρούν 4 εναέρια μέσα
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν επιπλέον 42 πυροσβέστες και 13 οχήματα.

Συναγερμός έχει σημάνει στα κλιμάκια της Πυροσβεστικής κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής (27/6), με φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Πεντεόρια στη Φωκίδα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην επίσημη ενημέρωση των Αρχών, στο έργο κατάσβεσης επιχειρούν 42 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 4ης ΕΟΜΔΕ, 13 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.
Συνδρομή υπάρχει και από υδροφόρες ΟΤΑ.
Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, ευνοϊκός παράγοντας στην προσπάθεια των πυροσβεστών είναι η πλήρης απουσία ανέμων, που επιτρέπει την αποτελεσματική ανάπτυξη τόσο των εναέριων όσο και των επίγειων μέσων. Μέχρι αυτή την ώρα δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές ή άλλες εγκαταστάσεις.
Οι επιχειρήσεις κατάσβεσης συνεχίζονται με στόχο την πλήρη οριοθέτηση και την αποφυγή αναζωπυρώσεων, με τις δυνάμεις να παραμένουν σε επιφυλακή μέχρι να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο.