Φωτιά στον Τύρναβο: Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Η φωτιά καίει δασική έκταση στη θέση Αμύγδαλο, σύμφωνα με την Πυροσβεστική.
Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας (18/8) στον Τύρναβο και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στη θέση Αμύγδαλο.
Η φωτιά καίει σε δύσβατο σημείο, γεγονός που δυσκολεύει την πρόσβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, χωρίς ωστόσο -σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες- να υπάρχει άμεση απειλή για κατοικημένες περιοχές.
Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν αρχικά 25 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου της 10ης ΕΜΟΔΕ και 7 οχήματα. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποίησαν τέσσερα αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή παρείχαν και υδροφόρες ΟΤΑ.
Καθώς περνούσε η ώρα και η φωτιά δεν έλεγε να κοπάσει, οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν και πλέον στην περιοχή επιχειρούν 90 πυροσβέστες με 8 ομάδες πεζοπόρου της 2ης, 4ης και 10ης ΕΜΟΔΕ, 16 οχήματα, καθώς και η ομάδα ΣμηΕΑ Θεσσαλίας. Συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ, ενώ τα εναέρια μέσα σταμάτησαν τις ρίψεις μόλις έπεσε το σκοτάδι.