Γιώργος Μαζωνάκης: Οι διάσημοι φίλοι του τον αποχαιρετούν
Το διαδίκτυο γέμισε με αναρτήσεις από φίλους και γνωστούς του τραγουδιστή που τον αποχαιρέτησαν με τον δικό τους συγκινητικό τρόπο…
Διάσημοι από τον χώρο της showbiz, της τηλεόρασης και της πολιτικής λένε το δικό τους αντίο στον Γιώργο Μαζωνάκη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 54 χρόνων.
Η Άννα Βίσση έγραψε σε story της: «Δεν έχω λόγια, μόνο βαθιά λύπη».
Το δικό της αντίο έστειλε και η Κατερίνα Καινούργιου: Από σήμερα οι «Ώρες Μικρές» θα έχουν άλλη σιωπή… Και το «που λείπεις έπεσε βαρύ» δεν θα είναι απλώς ένας στίχος… Πίσω από τον σπουδαίο καλλιτέχνη είχα την τύχη να γνωρίσω, έστω και λίγο, τον άνθρωπο… Κι αυτόν θα κρατήσω περισσότερο… Μια ψυχούλα. Ένας άνθρωπος υπερταλαντουχος..,πολύπλευρος, ευαίσθητος, απρόβλεπτος, αληθινός… Μια προσωπικότητα από εκείνες που δεν περνούν απλώς από έναν χώρο, αλλά αφήνουν το δικό τους αποτύπωμα! Ήσουν πραγματικός σταρ. Όχι επειδή το έλεγαν τα φώτα, οι πίστες ή οι επιτυχίες σου. Αλλά γιατί είχες εκείνο το σπάνιο πράγμα που δεν διδάσκεται και δεν κατασκευάζεται… Λάμψη. Μια παρουσία που γέμιζε τον χώρο πριν ακόμη ακουστεί η φωνή… Ένας καλλιτέχνης που δεν ακολούθησε ποτέ την εποχή του - έφτιαξε τη δική του! Θα μας λείψεις Γιώργο μας… Καλό σου ταξίδι».
Ο Γιώργος Λιάγκας ανέφερε: «Ο Γιώργος όπως τον ήξερα εγώ… Τα φαγητά μας στου Λουιζίδη στη Βουλιαγμένη, τα χειμωνιάτικα μπάνια μας κάτω από το Divani στο Καβούρι, οι ατέλειωτες πλάκες και κουβέντες μέχρι πρωίας στα καμαρίνια. Ένας σπουδαίος και ξεχωριστός καλλιτέχνης, ένας τεράστιος σταρ, αλλά πάνω απ’ όλα ένας απλός, αυθεντικός και αληθινός άνθρωπος. Γιώργο κάποιοι σε στενοχώρησαν πολύ… Όμως ο κόσμος σε αγάπησε όσο λίγους, γιατί ένιωθε την αλήθεια σου. Έτσι θα σε θυμάμαι, Γιώργο. Απλό, γελαστό, καλοσυνάτο και μοναδικό. Καλό ταξίδι φίλε μου καλέ…»
Ο Πάνος Κιάμος ανέφερε: «Καλό ταξίδι φίλε Γιώργο… Δεν μπορώ να το πιστέψω! Η φωνή, η ψυχή και τα τραγούδια σου θα μείνουν για πάντα στις καρδιές μας. Καλό παράδεισο…»
Ο Χρήστος Δάντης σχολίασε: «Όπως υπηρέτησες την τέχνη του τραγουδιού, αναρχικά, έτσι θα σε θυμάμαι Γιωργάρα. Δεν μπορώ να γράψω άλλα, έχω παγώσει… Καλό σου ταξίδι αγόρι μου… ΜΑΖΩ».
Συγκλονισμένη η Άντζελα Δημητρίου έγραψε: Σήμερα η καρδιά μου πονάει πολύ… Αποχαιρετώ έναν άνθρωπο που αγάπησα βαθιά και που είχα την τιμή να γνωρίσω από τα πρώτα του βήματα, αλλά και να ξανασυναντήσω πολλά χρόνια αργότερα και να συνεργαστώ μαζί του.
Μαζί μοιραστήκαμε όμορφες στιγμές, στιγμές αγάπης, εκτίμησης και μιας όμορφης συνεργασίας που θα κρατήσω για πάντα στην καρδιά μου. Θυμάμαι ακόμη τότε, στο Λίντο, όταν ερχόσουν να με ακούσεις. Ήσουν ακόμη πολύ νέος και είχες μέσα σου αυτή τη μεγάλη αγάπη για το τραγούδι. Θυμάμαι που ήρθες στο καμαρίνι μου και μου έδωσες μια κασέτα, ζητώντας μου να την ακούσω και να σου πω αν πίστευα πως άξιζε να ξεκινήσεις το τραγούδι.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνη τη στιγμή. Γιατί είδα στα μάτια σου πόσο πολύ το ήθελες. Και η ζωή τα έφερε έτσι ώστε, πολλά χρόνια μετά, να συναντηθούμε ξανά και να συνεργαστούμε, δημιουργώντας μαζί ακόμη περισσότερες όμορφες αναμνήσεις... Γιώργο μου, σε αγάπησα και με αγάπησες... και αυτή η αγάπη δεν σβήνει με την απουσία. Σήμερα σε αποχαιρετώ με βαθιά συγκίνηση, αγάπη και ευγνωμοσύνη για όλα όσα μοιραστήκαμε. Καλό σου ταξίδι, αγαπημένε μου Γιώργο. Θα είσαι πάντα στην καρδιά μου. Κάποιες φωνές σιωπούν, αλλά δεν ξεχνιούνται ποτέ, η Άντζελά σου.
Το δικό της αντίο είπε και η Νένα Χρονοπούλου: «ΟΚ, καλά «παίξαμε» σήμερα μέχρι τώρα… Απάντησα, διαφώνησα στις τελευταίες αναρτήσεις μου, διάβασα πικρόχολα σχόλια και όχι ΔΕΝ ΠΤΟΗΘΗΚΑ, δεν ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΜΑΙ για μικρότητες γιατί είμαι εδώ ζωντανή για όσους με έχουν ανάγκη και μ’ αγαπούν… Χάθηκε όμως ένας τεράστιος καλλιτέχνης και ένας καλός Άνθρωπος, ο Γιώργος Μαζωνάκης… Τέρμα τα υπόλοιπα σχόλια παιδιά… Τώρα τα κεφάλια μέσα… Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια, δεν είμαστε τίποτε άλλο από αυτό που εκπέμπουμε… Και ο Γιώργος είχε τεράστιο εκτόπισμα γιατί ήταν «παιδί». Αντίο καλό πλάσμα, καλή αντάμωση».
Η Ναταλία Γερμανού έγραψε απλώς: «Ξεχώρισες».
Συγκινητικός ήταν και ο Γρηγόρης Αρναούτογλου: «Καλό ταξίδι Γιώργο… Εκεί που θα πας να ηρεμήσει η ψυχούλα σου…»
Ο Κώστας Μαρτάκης ανέφερε: «Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν τη θλίψη αυτής της στιγμής. Χάσαμε τον Γιώργο… Και σήμερα, περισσότερο από ποτέ… «λείπει πάλι ο Θεός». Καλό ταξίδι».
Η Αλεξάνδρα Παλαιολόγου, που ήταν και κουμπάρα του έγραψε συγκλονισμένη: «Ψυχή μου, καρδιά μου, πλάσμα μου μοναδικό και καλοκάγαθο… Σ’ αποχαιρετώ με αυτό το τραγούδι που ξέρω πόσο πολό το αγαπούσες… Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψουν τη συντριβή που νιώθω. Η παντα καλόκαρδη καρδούλα σου δεν άντεξε άλλο πόνο. Καλό σου ταξίδι φωτεινό μου αστέρι…»
Ο Γιώργος Καπουτζίδης που συνεργάστηκε μαζί του στο The Voice έγραψε: «Ο Γιώργος μας!»
Η Σοφία Βόσσου σχολίασε: «Εκεί ψυχή μου μαζί με τους αγγέλους γιατί ήσουν άγγελος. Καλό σου ταξίδι μάτια μου».
Ο Φοίβος που είχε συνεργαστεί στενά με τον Μαζωνάκη ανέφερε: «Υπάρχουν άνθρωποι που δεν χωρούν εύκολα σε έναν αποχαιρετισμό και ο Γιώργος Μαζωνάκης είναι ένας από αυτούς. Από το 2002 μέχρι το 2007 έζησα μαζί του μία από τις πιο δημιουργικές και έντονες περιόδους της μουσικής μου διαδρομής. Πέντε χρόνια γεμάτα τραγούδια, δίσκους, πρόβες, στούντιο, αγωνίες, χαρές, ανατροπές και πάνω απ’ όλα, μια αστείρευτη ανάγκη να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Ο Γιώργος είχε κάτι που δεν διδάσκεται και δεν κατασκευάζεται. Είχε προσωπικότητα. Είχε ένστικτο. Είχε εκείνη τη σπάνια καλλιτεχνική ανησυχία που δεν τον άφηνε ποτέ να αρκεστεί στα ήδη γνωστά. Δεν φοβήθηκε να ρισκάρει, να αλλάξει, να εκτεθεί, να γίνει ο εαυτός του. Και γι’ αυτό κατάφερε να γίνει μοναδικός.
Γυρνώντας αυτή τη στιγμή πίσω, ακούω μέσα μου τραγούδια που συνδέθηκαν με μια ολόκληρη εποχή. Τραγούδια που έγιναν στιγμές, νύχτες, έρωτες, χωρισμοί, διασκεδάσεις, αναμνήσεις χιλιάδων ανθρώπων. Κι αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο προνόμιο ενός καλλιτέχνη: να συνεχίζει να υπάρχει μέσα στις ζωές των άλλων, μέσα από αυτό που δημιούργησε. Γιώργο, η απουσία σου είναι από εκείνες που δύσκολα χωράει ο νους. Σ’ ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη, για τη δημιουργική τρέλα, για όλα όσα τολμήσαμε μαζί και, κυρίως, για το αποτύπωμα που που αφήνεις στη μουσική μας. Καλό ταξίδι. Φοίβος».
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανέφερε: «Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν ένας καλλιτέχνης που αγαπήθηκε πολύ τόσο για την ιδιαίτερη φωνή του όσο και για την αντισυμβατική ματιά του πάνω στα πράγματα. Η τολμηρή σκέψη του εξάλλου ήταν που σφράγισε την ιδιαίτερη ταυτότητα του στο λαϊκό τραγούδι. Τον αποχαιρετούμε με θλίψη».
Η Τζένη Χειλουδάκη έγραψε στο Facebook: «Δεν το πιστεύω ότι πέθανε ο Γιώργος άφωνη μενω. Τι να πω, πόσα χρόνια τα παρεάκια μας, τα γέλια μας, τα μυστικά μας, τα ξεσαλώματά μας και οι δόξες μας. Αναπαύσου πια ψυχή μου όμορφη. Δεν θα ξεχάσω ποτέ. Γλυκό μου Στειακάκι. Φτωχότερη η Σητεία μας δίχως εσένα».