Πρόσφυγες Καρπενήσι: Ρεπορτάζ σύμφωνα με το οποίο ο δήμαρχος της Αθήνας, Κώστας Μπακογιάννης παρενέβη προσωπικά σε κυβερνητικά στελέχη ώστε να ακυρωθεί η μεταφορά προσφύγων, φιλοξενεί το τοπικό μέσο evrytanika.gr. Συγκεκριμένα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται ότι με την παρέμβαση Μπακογιάννη εμποδίστηκε η μεταφορά 108 προσφύγων στην πρωτεύουσα της Ευρυτανίας.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα ο δήμαρχος Αθηναίων «αφουγκραζόμενος την κοινή γνώμη, επενέβη σε πολύ υψηλά κυβερνητικά κλιμάκια και πέτυχε την αναβολή της εγκατάστασης των μεταναστών στο Καρπενήσι». Συνεχίζει αναφέροντας πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις ώστε να διευκρινιστεί αν αφορούν μόνο την Ευρυτανία…

Είναι απορίας άξιο με ποια αρμοδιότητα μπορεί ο Κώστας Μπακογιάννης να παρέμβει για ζητήματα εκτός αρμοδιοτήτων του. Υπενθυμίζεται πως πριν εκλεχθεί Δήμαρχος Αθηναίων, είχε διατελέσει δήμαρχος Καρπενησίου και περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Τέλος, σημειώνεται ότι την Κυριακή, κατά παράβαση των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού, κάτοικοι του Καρπενησίου έστησαν μπλόκα σε σημεία τα περιοχής για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στη φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών σε ξενοδοχείο της πόλης.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις