Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών και προσφύγων. Θύμα της σύγκρουσης είναι ένας 21χρονος Αφγανός, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι. Ο λόγος της σύγκρουσης δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί.

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, τραυματισμένος σοβαρά από μαχαίρι στο πόδι και εισήχθη στο χειρουργείο. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα εξαιρετικά σοβαρό περιστατικό. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό και αναζητούν τον δράστη της επίθεσης.

Το περασμένο Σαββάτο τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στον καταυλισμό της Μόριας ένας 21χρονος Αφγανός που ακόμα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Μόλις την προηγούμενη μέρα, την περασμένη Παρασκευή, μια 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη της ομοεθνή στον καταυλισμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας από την 1η Ιανουαρίου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 13 επιθέσεις με μαχαίρι με τέσσερις νεκρούς και 12 σοβαρά τραυματίες. Σε αυτά τα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι σοβαροί ή ελαφρύτεροι τραυματισμοί με μαχαίρι ως αποτέλεσμα επίθεσης με σκοπό τη ληστεία σε βάρος αιτούντων άσυλο.


23χρονη Αφγανή σκότωσε συνομήλικη της

Μια 23χρονη Αφγανή σκότωσε μια συνομήλικη ομοεθνή της στο ΚΥΤ της Μόριας το απόγευμα της Παρασκευής. Σύμφωνα με πληροφορίες από το stonisi.gr, η 23χρονη μαχαίρωσε τη γυναίκα στο λαιμό. Πληροφορίες αναφέρουν πως το φονικό έγινε μετά καυγά μεταξύ των παιδιών των δυο γυναικών. Χαρακτηριστικό της αγριότητας ήταν ότι το θύμα μεταφέρθηκε στο ιατρείο του ΕΟΔΥ στον καταυλισμό και ήδη νεκρή.

Κανείς δεν ξέρει ακόμα τους λόγους που όπλισαν το χέρι 23χρονης Αφγανής στη Μόρια. Σημειώνεται πως η 23χρονη αναζητείται αφού έφυγε από το σημείο της δολοφονίας προς τα γύρω βουνά.