Σε σύλληψη μετατράπηκε η προσαγωγή της 35χρονης που κατηγορείται πως έριξε βιτριόλι στην 34χρονη στην Καλλιθέα. Όπως έγινε γνωστό, αύριο Παρασκευή θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Η ερωτική αντιζηλία φέρεται να ήταν το κίνητρο της 35χρονης, η οποία προσήχθη το πρωί της Πέμπτης για την επίθεση με βιτριόλι, ενώ στην έρευνα των Αρχών στο σπίτι της εντοπίστηκε και η καμπαρντίνα που φορούσε την ημέρα της επίθεσης. Στην κατοχή της βρέθηκαν, επίσης, η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε για να καλέσει ταξί από το σημείο της επίθεσης, αλλά και η περούκα που φορούσε για να κρύψει τα  χαρακτηριστικά της.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 35χρονη είχε ενοχληθεί από ένα αίτημα φιλίας στο facebook, που είχε κάνει ο σύντροφός της στην 34χρονη πριν από έναν χρόνο και το μένος της δεν είχε σβήσει. Η 35χρονη είναι υπάλληλος σε δικηγορικό γραφείο, το οποίο στεγάζεται κοντά στην εταιρεία στην οποία εργάζεται το θύμα, στην οδό Θησέως.

Η φερόμενη ως δράστιδα είναι ιδιωτική υπάλληλος, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρία που εργάζεται είναι ένα δικηγορικό γραφείο που φέρεται να έχει συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρεία όπου δουλεύει η 34χρονη. Όπως εκτιμούν αστυνομικές πηγές, είναι θέμα χρόνου η ομολογία της 35χρονης, ενώ οι αξιωματικοί της Ασφάλειας δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τη δράστιδα, η οποία υποπτευόταν ότι ο σύντροφός της είχε κάποια σχέση με το θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι.

Οι δύο γυναίκες, θύμα και φερόμενη ως δράστιδα, φέρονται να είχαν παλαιότερη γνωριμία και δη από τα χρόνια του σχολείου, καθώς κατά πληροφορίες πήγαιναν και στο ίδιο σχολείο στην Αμφιλοχία. Η 35χρονη γεννήθηκε και μεγάλωσε σε ένα μικρό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας, πολύ κοντά στο χωριό όπου μετακόμισε η οικογένεια της Ιωάννας όταν ήταν μικρή. Οι δύο γυναίκες μεγάλωσαν σε γειτονικά χωριά. Στα 18 τους πέρασαν στο πανεπιστήμιο και αμφότερες, την ίδια περίοδο, μετακόμισαν και ξαναβρέθηκαν στην Αθήνα. Εκεί οι δρόμοι τους συναντήθηκαν ξανά όλα αυτά τα χρόνια, όπως φαίνεται και από τη σχέση που είχαν στα social media. Υπάρχουν κοινά check in αλλά και ανταλλαγή likes στο Facebook. Οι δύο γυναίκες δεν ήταν ποτέ στενές φίλες, ωστόσο είχαν επαφές μέσω κοινών φίλων και συγγενών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συγγενής του θύματος έχει κουμπαριά με την αδερφή της φερόμενης ως δράστιδος. Ως εκ τούτου, δεν ήταν σπάνιες οι κοινές έξοδοι τους.

Το “ρήγμα” προέκυψε πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν η 35χρονη θεωρούσε την Ιωάννα ως εμπόδιο στα σχέδια της για να προχωρήσει σοβαρά η σχέση της με τον άνδρα που σχετιζόταν.

Το κίνητρο

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κίνητρο ήταν η ερωτική αντιζηλία, αλλά μέχρι στιγμής το μόνο αποδεικτικό στοιχείο είναι ένα αίτημα φιλίας στο Facebook, που είχε υποπέσει στην αντίληψη της φερόμενης ως δράστιδος.

Οι Αρχές προχώρησαν στην προσαγωγή μιας 35χρονης γυναίκας που παρουσιάζεται σαν βασική ύποπτος της υπόθεσης. Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση για το γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μετά από ενδελεχή έρευνα προσήχθη σήμερα το πρωί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών 35χρονη ημεδαπή η οποία εξετάζεται ως ύποπτη για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος ημεδαπής στην Καλλιθέα την 20/05/2020».

Κατέθεσε ο σύντροφος της βασικής υπόπτου

Ο σύντροφος της 35χρονης που προσήχθη για την επίθεση με το βιτριόλι στην Καλλιθέα κατέθεσε στις Αρχές. Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι ο άνδρας διαβεβαίωσε ότι δεν είχε σχέση με την Ιωάννα και όλα ήταν στο μυαλό της φίλης του. Είπε, επίσης, ότι η 35χρονη θεωρούσε λανθασμένα ότι η 34χρονη έμπαινε εμπόδιο στο να εξελιχθεί σοβαρά η σχέση τους.

Ρεπορτάζ στην εκπομπή «Εκτός Γραμμής» στον Alpha, αναφέρει ότι η 35χρονη είναι κοντοχωριανή της 34χρονης, ενώ κατά καιρούς την παρενοχλούσε, συνήθως με άκομψο τρόπο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις