Η φωνή της δράστιδος της επίθεσης με βιτριόλι εναντίον της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, το Star παρουσίασε το ηχητικό της συνομιλίας της κατηγορούμενης στην εταιρεία ραδιοταξί, όταν εκείνη επιχειρεί να κλείσει το ραντεβού με το ταξί μια μέρα νωρίτερα. Φαίνεται να επιχειρεί να οργανώσει την επίθεση προσέχοντας κάθε λεπτομέρεια.

Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεν δίνει κάποιο δικό της τηλέφωνο, ενώ είναι εμφανές το άγχος στη φωνή της. Να σημειωθεί ότι η φωνή είναι αλλοιωμένη για την προστασία των προσωπικών δεδομένων της κατηγορουμένης.

Ακούστε το ηχητικό

Το Star παρουσίασε το ηχητικό της συνομιλίας της κατηγορούμενης για την επίθεση με το βιτριόλι στην εταιρεία ραδιοταξί

Gepostet von Flash.gr amFreitag, 12. Juni 2020


Η μαρτυρία της οδηγού ταξί

Στην δικογραφία περιέχεται και η μαρτυρία της οδηγού ταξί που μετέφερε την 35χρονη μετά την επίθεση με το βιτριόλι. Όπως αναφέρει, η μόνη πληροφορία που είχε στην κλήση που δέχτηκε ήταν να περιμένει τον πελάτη όσο χρειαστεί με ώρα ραντεβού τις 09.30 το πρωί.

«Περίπου 09.30 εμφανίστηκε στο παράθυρο του ταξί μου μια κοπέλα εμφανώς αγχωμένη και μου ζήτησε να την περιμένω για 20 με 25 λεπτά στο σημείο που βρισκόμουν ήδη. Σε κλάσματα δευτερολέπτου εξαφανίστηκε και είδα μόνο ότι πέρασε από την απέναντι πλευρά της λεωφόρου. Μετά από 20 περίπου λεπτά η γυναίκα εμφανίστηκε διαγωνίως από την απέναντι πλευρά που είναι η εκκλησία της Αγίας Ελεούσας, εμφανώς αγχωμένη και τρεχάτη. Μπήκε στο ταξί και με ενημέρωσε ότι πάμε στο Α Νεκροταφείο στο Μετς».

«Εκεί μου είπε ότι θα με χρειαστεί και αύριο, έχει έρθει από Αμερική για κάτι συνεντεύξεις και θέλει πάντα ένα ταξί να την περιμένει έτσι ώστε να μην χάνει χρόνο και να είναι σίγουρη ότι θα βρει κάποιο. Κατά την διαδρομή και ενώ είχαμε συμφωνήσει για την επόμενη ημέρα, την ρώτησα αν αλλάξει κάτι στο ραντεβού μας πως θα ενημερωθώ και μου είπε: “όχι, όχι, η ώρα δεν αλλάζει είναι στάνταρ” και με ενημέρωσε ότι έχει αμερικάνικο τηλέφωνο και δεν το έχει ενεργοποιήσει».

«Την επόμενη ημέρα 20-05-2020 στις 09.05 πήγα στην Ελευθερίου Βενιζέλου έξω ακριβώς από την ΔΕΗ και πάρκαρα. Πριν τις 09.30 και γύρω στις 09.25 η ίδια γυναίκα εμφανίστηκε και μου είπε: “περίμενε με εδώ δεν θα αργήσω πολύ” και να την χρεώσω κανονικά. Έφυγε προς απέναντι την πλευρά της Αγίας Ελεούσας και εξαφανίστηκε. Εμφανίστηκε σύντομα μετά από 10 λεπτά με ένα τέταρτο το πολύ τρέχοντας. Μπήκε στο πίσω κάθισμα, πίσω από εμένα. Την ρώτησα που πηγαίνουμε, άργησε λίγο να απαντήσει και μου είπε: “στο Μετς όπως και χθες”».

Η δράστιδα κατά τη διαφυγή της και η καμπαρντίνα που η ΕΛ.ΑΣ βρήκε το σπίτι της 35χρονης.


Ο διάλογος της 34χρονης Ιωάννας με την 35χρονη κατηγορούμενη

Διαλόγους αρκούντως ενδεικτικούς ανάμεσα στην 34χρονη Ιωάννα και την 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι δημοσίευσε το δελτίο ειδήσεων του Star. Συγκεκριμένα, η πρώτη συνομιλία ανάμεσα στις δύο γυναίκες έγινε το Νοέμβριο του 2018, όταν η 35χρονη ρώτησε την Ιωάννα αν τρέχει κάτι με τον Ν., με τον οποίο η ίδια τότε σχετιζόταν. Ο 40χρονος είχε κάνει αίτημα φιλίας στο facebook στην Ιωάννα κι εκείνη το είχε αποδεχθεί.

Ο διάλογος είναι ο εξής:

35χρονη: Γεια σου, είμαι η Ε. θέλω να σε ρωτήσω, τρέχει κάτι με τον Ν.

Ιωάννα:Όχι βέβαια, μου έκανε αίτημα φιλίας και το αποδέχθηκα.

35χρονη: Εντάξει, γιατί θέλω να ξέρεις ότι έχω σχέση μαζί του.

Ιωάννα: Οκ.

35χρονη: Σου έχει στείλει κάποιο μήνυμα;

Ιωάννα: Μην ανησυχείς, θα τον διαγράψω, έχω την αίσθηση ότι κοιτάει πολλές

Ο διάλογος της 34χρονης Ιωάννας με την 35χρονη κατηγορούμενη για την επίθεση με το βιτριόλι στο Messenger (πηγή:Star)

Gepostet von Flash.gr Life amFreitag, 12. Juni 2020


Μετά από μήνες, ο επιχειρηματίας της κάνει πάλι αίτημα φιλίας, η Ιωάννα το αποδέχεται και της στέλνει μήνυμα ότι είναι ελεύθερος και πώς δεν έχει σχέση με την 35χρονη

Η Ιωάννα δεν απαντά. Η 35χρονη παρακολουθεί στο facebook ποιος κάνει αίτημα φιλίας σε ποιον και ανακαλύπτει ότι η Ιωάννα είναι πάλι φίλη με τον επιχειρηματία. Το Star αποκάλυψε ότι η 35χρονη είχε παρακαλέσει συγγενικό της πρόσωπο Ιωάννας να μεσολαβήσει ώστε να σταματήσει η 34χρονη να μιλάει με τον επιχειρηματία.


Η κατάθεση του 40χρονου

«Πριν περίπου δύο χρόνια σε ένα καφενείο στην περιοχή του Ζωγράφου, γνώρισα μία γυναίκα σε κοινή παρέα… Συνεχίσαμε να επικοινωνούμε φιλικά, μέσω Messenger, όπου και αναπτύξαμε μία ελεύθερη ερωτική σχέση, την οποία διατηρούμε μέχρι και σήμερα», τόνισε αρχικά ο σύντροφος της 35χρονης, στην κατάθεσή του . Και συνεχίζει: «Η σχέση μας δεν έχει ούτε εντάσεις ούτε πιέσεις και έχουμε βρεθεί κάποιες φορές καθώς μένουμε και οι δύο στην περιοχή του Ζωγράφου. Με την εν λόγω γυναίκα δεν έχουμε σταθερή σχέση και γνωρίζω ελάχιστα για την προσωπική της ζωή. Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε σαν προτεινόμενη διαδικτυακή φίλη η Ιωάννα στην οποία και έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δεν βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ και έναν χρόνο περαιτέρω επαφή μαζί της».

Ο 40χρονος υποστηρίζει ότι δεν γνωρίζει καν την Ιωάννα, ενώ η σχέση του με την 35χρονη δεν είχε τα χαρακτηριστικά του δεσμού αλλά της ελεύθερης σχέσης.


Η κατάθεση της Ιωάννας

Η 34χρονη Ιωάννα, στην κατάθεσή της, όταν της ζήτησαν να περιγράψει τη γυναίκα που της έριξε το βιτριόλι τόνισε: «Όλα έγιναν πολύ γρήγορα και ξαφνικά και δεν μπόρεσα να συγκρατήσω τα χαρακτηριστικά της. Φορούσε μαύρη προστατευτική μάσκα και κάτι στο κεφάλι σαν σκουφί ή μαντίλι σκούρου χρώματος. Είχε μάλλον σκούρα μάτια και μαλλιά. Ήταν αδύνατη και εκείνη τη στιγμή μου φάνηκε πιο κοντή από εμένα στο ύψος, αλλά εγώ φορούσα τακούνια περίπου 9 πόντους. Τα ρούχα της ήταν σκούρα και είχε μακρυμάνικο πανωφόρι, αλλά δεν θυμάμαι κάτι άλλο. Η ηλικία της μου φάνηκε 30-40 ετών». «Τη στιγμή της επίθεσης η ποσότητα του υγρού που μου έριξε στο πρόσωπο ήταν πολύ μεγάλη. Και με μία μόνο κίνηση. Γι’ αυτό τον λόγο συμπέρανα ότι το δοχείο που είχε μέσα το υγρό είχε μεγάλο στόμιο», πρόσθεσε.

«Αυτή, μετά έφυγε τρέχοντας από την γυάλινη πόρτα εξόδου προς άγνωστη κατεύθυνση, εγώ αρχικά κοίταξα την μπλούζα μου γιατί νόμιζα ότι μου έριξε καυτό καφέ αλλά αυτό άρχισε να μυρίζει άσχημα και μου φάνηκε ότι είναι κάποιο καυστικό υγρό γιατί κατάλαβα ότι ήταν παχύρρευστο. Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν να τρέξω αμέσως στο απέναντι φαρμακείο ενώ παράλληλα ούρλιαζα από τους πόνους για βοήθεια. Αισθανόμουν εκείνη την στιγμή να πρήζεται το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να καίνε. Όταν έφτασα στο φαρμακείο άρχισα να φωνάζω για βοήθεια και να λέω στην φαρμακοποιό ότι κάποιος μου πέταξε κάτι καυστικό στο πρόσωπο».

Τι είπε η 35χρονη για την περούκα

Η 35χρονη κατηγορούμενη βρίσκεται αντιμέτωπη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και το πλημμέλημα της απείθειας μετά την ποινική δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος της. Η ίδια φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Κληθείσα δε να απαντήσει για την περούκα που βρέθηκε στην κατοχή της, αλλά και τους λόγους της απουσίας της από την εργασία της την ημέρα της επίθεσης, επικαλέστηκε λόγους καλλωπισμού. Η 35χρονη φέρεται να απάντησε στην ερώτηση του εισαγγελέα, γιατί είχε αγοράσει την περούκα, ότι δεν είχε πετύχει η βαφή στο μαλλί της και την αγόρασε γιατί δεν της άρεσε το χρώμα. Στην ερώτηση για ποιο λόγο απουσίαζε από τη δουλειά της το πρωινό της 20ης Μαΐου, φέρεται να απάντησε ότι είχε πάει να φτιάξει τα νύχια της.

Όσον αφορά στα ρούχα που φαίνεται να φορούσε η γυναίκα που έχει καταγραφεί σε βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας, την μπεζ καμπαρντίνα, το μαύρο παντελόνι και το σακίδιο, τα οποία μοιάζουν με αυτά που βρέθηκαν στο σπίτι της, η 35χρονη φέρεται να απάντησε, ότι τέτοιες ίδιες καμπαρντίνες κυκλοφορούν δεκάδες, το παντελόνι είχε χρόνια να το φορέσει, το σακίδιο είναι ένα συνηθισμένο σακίδιο.

Η κατηγορούμενη, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να παραδέχθηκε ότι γνώριζε το θύμα μέσω ξαδέρφης της, ωστόσο απαντώντας για τον άντρα με τον οποίο φέρεται να είχε σχέση, η 35χρονη φαίνεται να είπε ότι είχαν ερωτική σχέση, χωρίς ωστόσο να ισχυριστεί ότι φοβόταν ότι η άλλη γυναίκα είχε μπει ανάμεσά τους.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο συνήγορος της 35χρονης, Σάκης Κεχαγιόγλου, τόνισε ότι η κατηγορούμενη δεν αποδέχεται τις κατηγορίες.


Ένα ιδιόχειρο σημείωμα κατάσχεσαν οι αστυνομικές αρχές από το σπίτι της 35χρονης . Σύμφωνα με όσα περιλαμβάνονται σε αυτό υπάρχουν οι εξής προτάσεις: «Τι θα γίνει με τον πρώην» και τελειώνει «δυο εβδομάδες από τώρα το νωρίτερο».

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της αστυνομίας, κατηγορούμενη και θύμα είχαν επικοινωνήσει μέσω Messenger. Η 35χρονη ήταν εκείνη που είχε στείλει μήνυμα τη γυναίκα που έμελλε να γίνει θύμα της επίθεσης με βιτριόλι με σκοπό να ενημερωθεί σχετικά με επικοινωνία μεταξύ της Ιωάννας και προσώπου με το οποίο διατηρούσε σχέση εκείνη την περίοδο η 35χρονη. Ο άνδρας αυτός κατέθεσε ότι εδώ και δυο χρόνια γνωρίζει την 35χρονη και διατηρεί «ελεύθερη ερωτική σχέση» μέχρι και σήμερα. Παράλληλα, παραδέχτηκε ότι είχε επικοινωνίας μέσω Messenger με την 34χρονη η οποία σταμάτησε πριν από περίπου ένα χρόνο.

Βιτριόλι: Τι είπε η 35χρονη στους αστυνομικούς – Κυνική και ψυχρή

Τι υποστηρίζει ο Κεχαγιόγλου

«Είναι μια σύνθετη υπόθεση. Είναι αποστασιοποιημένη από πρόσωπα και πράγματα. Διατηρεί μια απόσταση από την υπόθεση, με λίγα λόγια αρνείται την εμπλοκή της», δήλωσε στο Mega ο Σάκης Κεχαγιόγλου, συνήγορος της 35χρονης φερόμενης ως δράστιδος της επίθεσης. Πρόσθεσε ότι «αφού αρνείται την εμπλοκή, είναι δύσκολο το έργο μου. Την προετοιμασία της υπεράσπισής της. Της είπα βοήθησε με, να σε βοηθήσω» (Διαβάστε αναλυτικά).

Διαβάστε: Επίθεση με βιτριόλι: Αυτές είναι οι αποκαλυπτικές καταθέσεις του συντρόφου της 35χρονης και της Ιωάννας

Η στιγμή της σύλληψης

Τη στιγμή της σύλληψης της 35χρονης γυναίκας που κατηγορείται για την επίθεση με βιτριόλι σε βάρος της 34χρονης Ιωάννας κατέγραψε κάμερα ασφαλείας. Στο βίντεο-ντοκουμέντο φαίνεται η γυναίκα να βγαίνει ανυποψίαστη από το διαμέρισμά της στην περιοχή του Ζωγράφου και λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει να συλλαμβάνεται από τις αστυνομικές Αρχές

Στο βίντεο φαίνεται η 35χρονη να προχωρά στο δρόμο, ενώ οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας την πλησιάζουν και τις περνούν χειροπέδες.


Βίντεο με τη δράστιδα να τρέχει από το σημείο της επίθεσης με το βιτριόλι

Καρέ καρέ η συγκλονιστική στιγμή της επίθεσης όπως έχει καταγραφεί από τις κάμερες ασφαλείας. Στις εικόνες από κάμερα ασφαλείας εμφανίζεται η φερόμενη ως δράστιδα της επίθεσης, φορώντας περούκα και καπαρντίνα, να προσεγγίζει το ταξί που είχε καλέσει για να απομακρυνθεί από την περιοχή. Οι εικόνες έχουν καταγραφεί από το γραφείο της 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση, στην Καλλιθέα. Το κλειστό κύκλωμα έχει καταγράψει την ίδια γυναίκα στις 19 Μαΐου, η οποία βρέθηκε στην περιοχή για κατόπτευση του χώρου ή ακόμη και για να κάνει την επίθεση, κάτι που όμως δεν έγινε εκείνη την ημέρα. Διαβάστε Αναλυτικά


Η πορεία της υγείας της Ιωάννας

«Παλεύει, είναι αγωνίστρια. Η κατάστασή της είναι σταθερή. Έχουμε ήδη κάνει τρία χειρουργεία και έχουν πάει καλά», τόνισε η θεράπουσα ιατρός, Μαρία Καλόφωνου, μιλώντας στο Mega, για τη μάχη που δίνει στο νοσοκομείο η 34χρονη Ιωάννα, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι. Αναφορικά με την πορεία αποκατάστασης, η ίδια τόνισε: «Δεν μπορεί κανείς να πει σε τι βαθμό θα αποκατασταθεί η βλάβη που υπέστη. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Έχουμε χάσει βασικά στοιχεία, έχουν καεί βασικά στοιχεία στο πρόσωπο. Αλλά στην πλαστική χειρουργική προσπαθούμε με αυτά που έχουμε να αποκαταστήσουμε στο καλύτερο δυνατό μέτρο». Διαβάστε Αναλυτικά


Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις